Armonaitė: Civilinės sąjungos įstatymas gali būti priimtas dar šią Seimo kadenciją

Šeštadienį Vilniuje „Pride“ eitynėse pasirodžiusi Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė pareiškė, kad Civilinės sąjungos įstatymas, kuris, jeigu būtų priimtas, reglamentuotų tos pačios lyties porų santykius, Seimo gali būti palaimintas dar šią kadenciją.

Aušrinė Armonaitė| lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Politikė pabrėžė, kad šis klausimas yra ne tik Laisvės partijos, bet ir Liberalų sąjūdžio, Tėvynės sąjungos bei socdemų rankose, rašo naujienų agentūra ELTA.

A. Armonaitė priminė, kad kai kurių partijų, pasižadėjusių palaikyti LGBTQ+ lygiateisiškumą, nariai aktyviai balsuoja prieš civilinę sąjungą.

Jos teigimu, tam, kad būtų priimtas šis LGBTQ+ bendruomenei svarbus įstatymas, „reikėtų vos keleto žmonių“, palaikančių partnerytę.

Šiuo metu Civilinės sąjungos įstatymas įveikė du lieptelius iš trijų: projektas buvo sėkmingai pateiktas ir svarstomas, tačiau tai, ar jis bus priimtas, lieka neaišku.

Skeptiškai įstatymą vertina ir prezidentas Gitanas Nausėda, kuris anksčiau yra pareiškęs, kad labiau palaikytų konservatoriaus Pauliaus Saudargo alternatyvą – vadinamąjį „artimo ryšio“ įstatymą.

Anksčiau jarmo.net kalbintas politologas Mindaugas Kluonis sakė esąs įsitikinęs, kad „tikimybė, jog šią Seimo kadenciją bus priimtas Civilinės sąjungos įstatymas, artima nuliui“. 

„Aš manau, kad labai mažai šansų. Bus langas lapkričio pradžioje, kai bus žinomi rinkimų rezultatai, bet dar posėdžiaus dabartinis Seimas, kuris galėtų tuo pasinaudodamas priimti įstatymą, nes nebebus rinkimų spaudimo.

Tačiau gali būti, kad po rinkimų pasisukus politinei švytuoklei bus vengiama susisieti su palaikymu civilinei sąjungai, t.y. politikai, ypatingai iš Tėvynės Sąjungos, nebenorės už jį balsuoti.

Be to, nedaug galimybių, kad rugsėjį, likus mėnesiui iki rinkimų, Civilinės sąjungos įstatymas bus įtrauktas į Seimo sesijos, kuri prasidės rugsėjo 10 dieną, programą, dėl to, sakyčiau, kad tikimybė artima nuliui“, – ankščiau komentavo jis.
Naujesnė Senesni