Popiežius atsiprašė už įžeidų išsireiškimą apie homoseksualius asmenis

Pasirodžius pranešimams apie tai, kad Popiežius Pranciškus apibūdindamas homoseksualius asmenis pavartojo žeminantį terminą, pontifikas atsiprašo, praneša BBC

Popiežius Pranciškus | Nuotraukos šaltinis:instagram.com/franciscus


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Vatikano pareiškime teigiama, kad Popiežius nenorėjo nieko įžeisti ir atsiprašo tų, kuriuos įskaudino įžeidaus žodžio pavartojimas.

Anksčiau buvo paskelbta, kad Italijos vyskupų konferencijoje, vykusioje gegužės 20 d., Popiežius pareiškė, kad gėjams neturėtų būti leista mokytis kunigystės, ir pavartojo žodį „frociaggine“, kuris italų kalboje suprantamas kaip itin įžeidus išsireiškimas apibūdinant homoseksualius asmenis.

Nors susirinkimas buvo uždaras, apie jį plačiai pranešama žiniasklaidoje.

„Popiežius Pranciškus žino apie neseniai pasirodžiusius pranešimus iš pokalbio su vyskupais už uždarų durų“, – pareiškime cituojamas Vatikino atstovas spaudai Matteo Bruni.

Apie Popiežiaus komentarus pirmiausia pranešė bulvarinis tinklalapis „Dagospia“, o netrukus juos patvirtino ir kitos Italijos naujienų agentūros.

Kaip skelbia CNN, laikraštis „Corriere della Sera“ iškėlė versiją, kad argentinietis Popiežius, kalbantis itališkai kaip antrąja kalba, galbūt nežinojo, koks įžeidus gali būti jo pavartotas terminas, ir pridūrė, kad vyskupai šį išsireiškimą įvertino juokais.

„Popiežius nenorėjo nieko įžeisti ar vartoti homofobiškus išsireiškimus ir atsiprašo visų, kurie pasijautė įžeisti ar įskaudinti dėl šio žodžio pavartojimo“, – akcentavo J. Buni.
Naujesnė Senesni