Po to, kai translytiškumą Peru Vyriausybė įvardijo kaip psichikos sutrikimą, šalyje prasidėjo protestai

Po to, kai Peru Sveikatos ministerija dekretu priskyrė translytiškumą, nebinarią lyties tapatybę ir interlytiškumą psichikos sutrikimams, šalyje prasidėjo protestai.

Asociatyvi Oriel Frankie Ashcroft/pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

LGBTQ+ teisių aktyvistai penktadienį minint Tarptautinę dieną prieš homofobiją, bifobiją ir transfobiją (IDAHOBIT) susirinko prieš Peru sostinėje Limoje esančią Sveikatos ministeriją reikalaudami, kad Vyriausybė panaikintų dekretą, kuriuo dalis LGBTQ+ tapatybių paskelbtos kaip psichikos sutrikimai.

Organizacijos „OutfestPeru“ vadovas Jheinseris Pacaya socialiniame tinkle „X“ paskelbė, kad Peru translyčių bendruomenė nenurims, kol teisės aktas nebus panaikintas, skelbia thepinknews.com.

Po to, kai buvo paskelbtas dekretas, daugiau nei 60 nacionalinių LGBTQ+ teisių organizacijų išplatino bendrą pareiškimą, kuriame nurodoma, kad dekretas įamžina „archajišką viziją“, kuri lemia tai, jog translyčiai asmenys tampa išpuolių taikiniais.

JAV demokratų partijos narys Robertas Garcia pranešė, kad jis tiesiogiai bendradarbiaus su Valstybės departamentu, kad „sustabdytų šią tiesioginę ataką prieš LGBTQ+ Peru gyventojus“, nes šis dekretas „stumia Peru atgal“, rašo nbcnews.com.

Verta paminėti, kad homoseksualumas Peru yra legalizuotas, taip pat įvesti ir kai kurie antidiskriminaciniai įstatymai, tačiau šalyje vis dar nepripažįstamos tos pačios lyties asmenų santuokos.
Naujesnė Senesni