Po aistra pulsuojančio O. Alexander pasirodymo – reakcija Lietuvoje: tai rodo, kad egzistuoja gėjų kultūra

Jungtinės Karalystės atstovo Olly Alexander pasirodymas nepaliko abejingų. Homoseksualus atlikėjas savo drąsiu pasirodymu laužė stereotipus ir sulaukė pagyrų už LGBTQ+ bendruomenės reprezentaciją.

Sarah Louise Bennett, Alma Bengtsson, Corinne Cumming/EBU nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Lietuvos LGBTQ+ portalo gayline.lt redaktorius Martynas Norbutas teigia, kad didžiuojasi Silvestru Belte, tačiau antradienio vakaro nugalėtoju jis įvardijo būtent O. Alexander. 

Redaktorius atskleidė, kad tokios drąsos, kokią „Eurovizijos“ scenoje pademonstravo O. Alexander, jis nesitikėjo.

„Pagaliau ant Eurovizinės scenos ne tik heteroseksuali aistra. Praeityje buvo ir tarp moterų, bučinukai tarp vyrų, trumpos užuominos, bet tokio pasirodymo dar ne“, – rašo jis savo feisbuko paskyroje.

M. Norbutas pabrėžia, kad „Eurovizija“ jau seniai yra tapusi saugia erdve LGBTQ+ žmonėms: ne tik žiūrovų tribūnose, bet ir scenoje.

„Ji leido užtikrinti, kad visi žmonės, kokie jie skirtingi bebūtų, yra įdomūs, unikalūs ir verti būti matomi“, – įsitikinęs jis.

Pasak M. Norbuto, O. Alexander pasirodymas atskleidė, jog gėjų kultūra – gyva.

„Scena, kaip ir medijos, negali ignoruoti tam tikros grupės žmonių. Ir tas matomumas – jis griauna ilgus metus vykdytą norą ištrinti dalį visuomenės, nustumti į paraštes. Šiandien Olly pasirodymas rodo, kad egzistuoja gėjų kultūra. Taip, dalis jos kupina aistros, kūniškumo, bet ji yra ir turi teisę būti.

Ir taip – apie ją turi žinoti ir vaikai. Žinojimas leidžia suprasti tiems, kurie jaučiasi esantys kitokie, kad jie nėra vieni ir viskas su jais yra gerai. Kartų kartos to neturėjo būtent dėl siekių ištrinti. Ateina laikas, kai vis daugiau žmonių atsisako neigti kitą, nes kažkam nepatinka, kas jis yra. Pagaliau“, – dėsto jis.

Naujesnė Senesni