Pirmą kartą per plataus masto Rusijos invaziją Kyjive vyks LGBTQ+ lygybės ir labdaros festivalis

Birželio 1-ąją visame pasaulyje prasideda „Pride“ mėnuo. Pirmą kartą nuo plataus masto Rusijos invazijos pradžios Ukrainos sostinėje vyks „Kyiv Pride“ eitynės ir labdaros festivalis, praneša life.nv.ua


Birželio mėnesį Kyjive planuojamos LGBTQ+ eitynės | Nuotrauka: @kyivpride/Instagram


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Šiais metais vyksiančiame LGBTQ+ festivalyje dėmesys bus skiriamas ne tik LGBTQ+ atstovų matomumui ir teisėms aptarti, bet ir pagalbai renkant lėšas Ukrainos gynėjams, kovojantiems priešakinėse linijose.

„Ukrainoje „Pride“ suteikia galimybę kovoti už žmogaus teises, o plačios invazijos sąlygomis – ir galimybę suteikti Ukrainai matomumą pasaulyje bei paskatinti pagalbą tiems, kurie gina mūsų nepriklausomybę“, – sako festivalio „KyivPride 2024“ organizatoriai.

„KyivPride“ prasidės birželio 9 dieną Kyjivo meno centre „Closer“. Čia planuojamos paskaitos, diskusijos, kūrybinės dirbtuvės, Ukrainos prekių ženklų mugė, psichologinės konsultacijos, meistriškumo kursai ir muzikinė programa.

Festivalyje taip pat bus įteikti „KyivPride“ apdovanojimai, skirti LGBTQ+ bendruomenės sąjungininkams.

Skelbiama., kad Ukrainoje veikiančios LGBTQ+ organizacijos inicijavo 4 mln. grivinų (apie 91,1 tūkst. eurų) rinkimą Ukrainos gynėjams.

Birželio 16 dieną vyks eitynės, kurios paskutinį kartą Kyjive buvo surengtos 2021 metais. Planuojama, kad saugumo sumetimais šiemet eitynės vyks Kyjivo metro.

Organizatoriai praneša, kad eitynėse galės dalyvauti ribotas žmonių skaičius – ne daugiau kaip 500 dalyvių, įskaitant aktyvistus, LGBTQ+ ir žmogaus teisių organizacijų atstovus, savanorius.
Naujesnė Senesni