P. Beizaras kviečia rinkti lėšas, kad kiekvienas norintis galėtų atvykti į LGBTQ+ eitynes sostinėje

LGBTQ+ teisių aktyvistas Pijus Beizaras kviečia prisidėti prie iniciatyvos renkant lėšas žmonėms, vyksiantiems į LGBTQ+ eitynes.

Asociatyvi Eglės Norvilytės nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

P. Beizaras socialiniuose tinkluose paskelbė apie iniciatyvą nupirkti transporto bilietus žmonėms, neturintiems finansinių galimybių atvykti į „Pride“ eitynes, rengiamas sostinėje. 

Lithuanian Pride 2024 Vilniuje  jau visai ne už kalnų! Festivalį vainikuos eitynės ir didžiulis nemokamas koncertas Vingio parke. Į LT Pride atvyks be galo daug žmonių iš skirtingų Lietuvos ir pasaulio kampelių. 

Šiemet tikimasi sulaukti rekordinio dalyvių skaičiaus. Prieš du metus, 2022 m, prieš Baltic Pride, surengiau nedidelį fundraiser’į, kurio metu surinktos lėšos buvo panaudotos perkant transporto bilietus žmonėms, kurie neturėjo finansinių galimybių atvykti ir sudalyvauti Pride renginiuose Vilniuje patys.

Iniciatyva buvo sėkminga ir bilietais pavyko aprūpinti daugiau nei dvi dešimtis žmonių! Tad šiemet šią iniciatyvą norėčiau pakartoti ir norėčiau suteikti galimybę į Pride renginius atvykti dar daugiau žmonių iš visų įmanomų Lietuvos miestų, miestelių ir kaimų!“, – savo feisbuko įraše dėsto LGBTQ+ teisių aktyvistas.

Pijus Beizaras | Asmeninio archyvo nuotr.

P. Beizaras pasakoja, kad verslininkas Mantas Mackevičius žmonėms, prisidėsiantiems prie šios iniciatyvos, įsteigė specialų prizą. 

„Mano geras bičiulis Mantas Mackevičius ir jo socialiai atsakingas verslas TavoMada.lt šiemet, kaip ir 2022 m., šiai progai ir vėl įsteigė prizą, kuris keliaus į DAUGIAUSIAI paaukojusio geradario rankas! 

Prizą bus galima išsirinkti iš tavomada.lt esančios oficialios pride atributikos kolekcijos! Ir be to, net PENKIS prie iniciatyvos prisidėjusius žmones, išrinkus atsitiktine tvarka, pakviesiu į nedidelį PRIDE preparty savo namuose, Kaune! Kodėl gi nesusitikus ir neapsikeitus mintimis apie žmogaus teisių situaciją ir patį Pride Lietuvoje, tiesa?“ – kviečia jis. 

P. Beizaras tikina, kad po iniciatyvos bus paskelbta vieša ataskaita, kiek bilietų pavyko nupirkti už paaukotus pinigus. 

„Suteikime galimybę Lithuania Pride eitynėse sudalyvauti visiems!“ – ragina LGBTQ+ teisių aktyvistas. 

LGBTQ+ bendruomenės festivalis „Lithuanian Pride“ Vilniuje vyks birželio 3-8 d. Eitynės numatomos birželio 8 d. 

Sąskaitos numeris pervedimams: 

PIJUS BEIZARAS 

LT547290099022200440

PayPal: beizaras@inbox.lt
Naujesnė Senesni