Nepatekęs į finalą, Australijos „queer“ duetas „Electric Fields“ nenusimena: „Tai prisiminimas, kuris išliks su mumis visą likusį gyvenimą“

Australijos „queer“ duetas „Electric Fields“ nepateko į didįjį „Eurovizijos“ finalą, tačiau atlikėjai sako nenusimenantys ir pasakojo esantys „susijaudinęs“ dėl to, kad atsivėrė plačios galimybės kurti muziką su kitais eurovizininkais.

„Electric Fields“ | Jarmo.net koliažas (Alma Bengtsson ir Corinne Cumming/EBU nuotr.)


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Praėjusio vakaro pirmame pusfinalyje LGBTQ+ bendruomenė sulaukė daug puikių naujienų: nebinarios lyties tapatybės Airijos žvaigždė Bambie Thug pateko į finalą, jame taip pat išvysime ir pirmąjį atvirą LGBTQ+ atstovą iš Lietuvos Silvestrą Beltę.

Tačiau Australijos atstovams – vokalistui Zaachariaha Fielding ir klavišininkui Michael Ross – su kūriniu „One Milkali (One Blood)“ nepavyko patekti į finalą.

Tai – antras kartas, kai šalis nepateko į konkurso finalą nuo tada, kai 2015 m. ji pirmą kartą sudalyvavo konkurse.


Prieš pusfinalį kalbėdamas su Britanijos LGBTQ+ leidiniu „The Pink News“, Z. Fielding sakė, kad konkurse svarbiausia ne laimėi ar net ne patekti į finalą, o įvertinti žmones, su kuriais jie susitiko kelyje į „Eurovizijos“ sceną, ir galimybė kartu su jais ateityje kurti muziką.

Po pasirodžiusių pusfinalio rezultatų „Electric Fields“ atstovai teigė, kad didžiuojasi savo „žudikišku“ pasirodymu ir tai jiems paliks malonius prisiminimus.

„Tai prisiminimas, kuris išliks su mumis visą likusį gyvenimą“, – kalbėjo Z. Fielding.

Į „Eurovizijos“ didįjį finalą pateko Serbija, Portugalija, Slovėnija, Ukraina, Lietuva, Suomija, Kipras, Kroatija, Airija ir Liuksemburgas.

Labiausiai finansiškai „Euroviziją“ remiančios Jungtinė Karalystė, Vokietija, Prancūzija, Italija ir Ispanija  automatiškai pateko į finalą kartu su šeimininkaujančia šalimi.

Parengta pagal sbs.com ir thepinknews.com informaciją
Naujesnė Senesni