Japonija priėmė beprecedentį sprendimą pripažindama tos pačios lyties vyrų porą sutuoktiniais

Viename pietvakarių Japonijos mieste – beprecedentis sprendimas tos pačios lyties porą pripažinti sutuoktiniais įregistruojant jų gyvenamąją vietą tuo pačiu adresu, nors šalyje nėra santuokų lygybės.

Asociatyvi Rone Ferreira/pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Keita Matsuura (38 m.) ir Yutaro Fujiyama (39 m.) susitikinėti pradėjo 2018 m., galiausiai apsigyveno kartu. Tiesa, vyrai buvo nurodę skirtingus adresus. 

Šių metų kovą jie iš Hiogo prefektūros persikėlė į Nagasakio prefektūroje esantį miestą Omurą.

Gegužės 2 d. K. Matsuura apie savo naują gyvenamąją vietą su partneriu pranešė miesto biurui – pagal Japonijos įstatymus, vietos valdžios institucijose gyventojai privalo užregistruoti savo gyvenamosios vietos adresą.

Nors iš pradžių valdininkai siūlė K. Matsuuros partnerį pripažinti giminaičiu, tačiau po kilusių diskusijų priimtas kitoks sprendimas – jis užregistruotas kaip sutuoktinis.

Gegužės 28 d. surengtoje spaudos konferencijoje pora išreiškė lūkestį, kad kiti miestai irgi paseks šiuo pavyzdžiu, rašo timeout.com

K. Matsuura prisiminė, kad buvo maloniai nustebęs dėl tokio verdikto.

„Jie žengė beprecedentį žingsnį ir tai labai padrąsino“, – džiaugsmingai komentavo Y. Fujiyama.

„Tikiuosi, kad ir kitos vietos valdžios institucijos imsis panašių priemonių ir Japonija taps draugiška LGBTQ+ ir kitiems gyventojams šalimi“, – pridūrė jis.
Naujesnė Senesni