Ignas Vėgėlė sako: homoseksualių asmenų teises reikia gerbti, bet jis – prieš „LGBTQ propagandą“

Kandidatas į prezidentus Ignas Vėgėlė šią savaitę dalyvavo „Laisvės TV“ laidoje, kuriame išreiškė savo poziciją dėl, jo žodžiais tariant, „LGBTQ+ propagandos“.
 
Ignas Vėgėlė | „Laisvės TV“ stop kadras


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Tiesioginis laidos eteris prasidėjo nuo „Eurovizijos“ aptarimo. I. Vėgėlė neslėpė palaikantis Lietuvos atstovą Silvestrą Beltę. Tačiau laidos vedėjas Andrius Tapinas pastebėjo – politikas nepalaiko tos pačios lyties porų šeimų, taigi, ir S. Beltės galimybės Lietuvoje įteisinti savo santykius su mylimu žmogumi.

„Ne, aš to nesu sakęs, kad kažkokia forma negalėtų įteisinti (santykių). Aš visada sakau, kad homoseksualius asmenis reikia gerbti“, – atsakė I. Vėgėlė. 

Anot jo, homoseksualių porų turtinius klausimus būtina spręsti. 

Ignas Vėgėlė | O.Posaškovos/lrs.lt nuotr.

Tačiau kartu kandidatas akcentavo, kad esą dabar siūlomas Civilinės sąjungos įstatymas, kuriuo būtų reglamentuojami tos pačios lyties porų santykiai, esą priešina visuomenę. 

Pasak I. Vėgėlės, norint išspręsti šią problemą, prezidentas pats turi inicijuoti įstatymą, sukviesti Seimo frakcijų atstovus, kalbėti su jais, kuri įstatymo iniciatyva leistų tos pačios lyties poroms „gyventi patogiai“.

I. Vėgėlė prabilo ir apie tariamą „LGBTQ propagandą“, kuri esą susijusi su tuo, jog mažėja Lietuvos gyventojų skaičius.

„Aš asmeniškai esu prieš LGBTQ propagandą mokyklose. Tai aš tą atvirai sakau dėl to, kad mūsų tauta yra 2,7 milijono., mes esame išmirštanti tauta. Mūsų 2050 metais <...> liks 2,4 arba 2,3 milijono. Tai mes esame išmirštantys, mes turime tai suvokti, mūsų priešinga turi būti politika, nukreipta į šeimas, į vaikus“, – įsitikinęs kandidatas. 

„Santuoka ir šeima nėra homoseksualių asmenų natūralus būvis“, – pridūrė jis. 
Naujesnė Senesni