„Eurovizijos“ nebinarios lyties atlikėjai Nemo pasidalijo, ką jiems reiškia žiūrovų palaikymas būnant savimi

Šveicarijos atstovai* „Eurovizijos“ dainų konkurse Nemo kalba apie tai, kaip „gražu“ būti nebinarios lyties atlikėjais vienoje didžiausių pasaulio scenų.

Nemo | Sarah Louise Bennett ir Corinne Cumming/EBU nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

*Šiame straipsnyje pasakojant apie nebinarios lyties tapatybės atlikėjus vartojamas įvardis „jie“.

Dainininkai atstovauja Šveicarijai su elektrinio repo daina „The Code“, kurioje išsamiai pasakojama apie jų kelionę savo nebinarios tapatybės supratimo ir priėmimo link.

Nemo ketvirtadienį pateko į „Eurovizijos“ finalą.

Dar prieš pasirodymą pusfinalyje „Eurovizijos“ lažybininkų prognozės rodė, kad 24-erių šveicarų muzikantai yra vieni iš favoritų laimėti konkursą.

Duodami interviu naujienų agentūrai AP, Nemo atviravo, ką šių metų „Eurovizijoje“ reiškia identifikuotis kaip nebinarios lyties asmeniu.

„Žmonės pradeda labiau suprasti (kas yra nebinarios lyties tapatybė), ir tas supratimas man reiškia visą pasaulį. Vien galimybė atstovauti šiai bendruomenei „Eurovizijoje “ yra nuostabi“, – sakė Nemo

„Labai džiaugiuosi, kad šiemet esu net ne vieninteliai. Taip dar geriau, nes tai pavyzdys, kad žmonėms to reikia“, – pridūrė jie.

Nemo tęsė: „Žinant, kad žiūrovams patinka daina, kurioje aš besąlygiškai esu savimi, kalbu apie savęs atradimo ir nebinarios lyties tapatybės kelionę, ir suvokiant, kad tai juos paliečia... tai tikrai gražu“.

Daugelis „Eurovizijos“ lažybininkų prognozių rodo, kad Nemo, patekęs į finalą, turbūt atsidurs geriausiųjų trejetuke.

Naujesnė Senesni