Bambie Thug dar kartą išreiškė paramą Palestinai: atskleidė netikėtą EBU prašymą

Airijos „Eurovizijos“ atstovai* Bambie Thug pakartojo palaikantys Palestiną ir atskleidė, kad Europos transliuotojų sąjunga (EBU) prieš antradienio pusfinalio pasirodymą pareikalavo pašalinti iš aprangos detalių Palestiną palaikančius ženklus.

Bambie Thug | Sarah Louise Bennett/EBU nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

*Šiame straipsnyje pasakojant apie nebinarios lyties tapatybės atlikėjus vartojamas įvardis „jie“.

Nebinarios lyties atlikėjai po antradienį vykusio pusfinalio pateko į „Eurovizijos“ didįjį finalą.

Po jaudinančio pasirodymo su daina „Doomsday Blue“ Bambie Thug atskleidė, kad EBU pateikė reikalavimą dėl susiklosčiusios situacijos Gazos ruože.

„Instagram“ pasirodžiusiame įraše dainininkai dar kartą patvirtino palaikantys Palestiną tęsiantis Izraelio ir „Hamas“ konfliktui. Dėl Gazos ruože vykstančių karinių veiksmų, prasidėjusių po to, kai „Hamas“ surengė ataką prieš šalį, pasigirdo raginimai boikotuoti „Euroviziją“, kadangi Izraelis nebuvo pašalintas iš šio konkurso.

„Istorija kartojasi tol, kol išmokstame pamoką“, – įrašo pradžioje dėstė Bambie Thug.

„Žinau, kad daugelis iš jūsų šiuo metu turi skirtingas nuomones apie mano poziciją, bet aš tikrai darau viską, kas mano jėgoms, kad išreikščiau palaikymą“, – pridūrė atlikėjai.

Jie pasakojo, kad EBU paprašė iš jų aprangos detalių pašalinti Palestiną palaikančius ženklus.

„Po mano pirmosios generalinės repeticijos manęs paprašė iš savo aprangos pašalinti (ženklus) „laisva Palestina“ ir „paliaubas Oghame“. Mano delegacija ir aš priešinomės tam ir EBU galiausiai sutiko leisti „paliauboms“ likti.

Likus maždaug valandai iki pasirodymo man buvo pranešta, kad įvyko vidinis susitikimas, „paliaubos“ nebepriimtinos, o jei to (ženklo) nepašalinsiu, manęs nebeleis į sceną.

Aš pasisakau už teisingumą ir taiką ir tai niekada nesikeis, tikiuosi, kad su šia scena galiu pasiekti daug žmonių ausų. Mano širdis ir maldos – su Palestinos žmonėmis. <..> Tai, kad esu už palestiniečius, nereiškia, kad esu antisemitiški, tai reiškia, kad esu prieš karą, okupaciją, priespaudą ir nekaltų civilių bei vaikų žudymą! Kiekvienas, gimęs šiame pasaulyje, turi turėti teisę į namus, saugumą, vandenį, maistą, laisvę ir pagarbą“, – „Instagram“ įraše tikino Bambie Thug.

„Atsibusk, pasauli, niekada nevėlu atsigręžti į sąžinę ir pripažinti, kad vardan meilės reikia keistis“, – ragino jie.
Naujesnė Senesni