Seimo etikos sargai tyrimo dėl Raskevičiaus pasisakymų apie „Celofaną“ kol kas nepradėjo

Seimo nario Tomo Vytauto Raskevičiaus pasisakymai vėl sukėlė diskusijas. Praėjusią savaitę posėdžiavę parlamento etikos sargai nusprendė palaukti Generalinės prokuratūros žingsnių ir tik tuomet spręsti, ar pradėti tyrimą dėl politiko pareiškimų apie įvairių protesto akcijų dalyvį Antaną Kandrotą, pravarde Celofanas, praneša ELTA.

T. V. Raskevičius | Džojos Gundos Barysaitės/lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

T. V. Raskevičius savo feisbuko paskyroje paskelbtame įraše išsakė nepasitenkinimą dėl to, kad LGBTQ+ bendruomenės aktyvistų mitingą trikdę, jo žodžiais tariant, „celofano recidyvistai“, policijos nebuvo išprašyti iš renginio. Būtent šis pasisakymas ir buvo apskųstas. Kaip teigė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė Aušrinė Norkienė, gautame skunde pabrėžiamas žodis „recidyvistas“, kuriuo apibūdinamas asmuo, nuteistas pakartotinai.

Seimo narė Dovilė Šakalienė išsakė nuomonę, kad, atsižvelgiant į tai, jog A. Kandrotas jau buvo nuteistas, šis terminas – joks šmeižtas, tad nėra pagrindo tyrimui.

Dauguma komisijos narių taip pat pasisakė už tai, kad kol kas neturėtų būti pradedamas tyrimas. A. Norkienė pranešė, kad komisija ketina pateikti užklausą Generalinei prokuratūrai, tik po gavus atsakymą, bus priimtas galutinis sprendimas dėl galimo tyrimo.

Jarmo.net primena, kad praėjusių metų rugsėjį Vilniuje šalia Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos vykęs LGL organizuotas mitingas buvo sutrikdytas grupės kontrprotestuotojų, kurie užgauliojo ir žemino akcijos dalyvius. Tarp jų – Seimo riaušių byloje figūruojantis A. Kandrotas su dar maždaug 20 vyrų, taip pat ir Seimo nario mandato šiuo metu jau netekęs Petras Gražulis. Nors kontrprotestuotojai trukdė taikiam susirinkimui, situaciją stebėję policijos pareigūnai jų neišprašė.
Naujesnė Senesni