Armonaitė – apie gandus, kad konservatoriams neparėmus partnerystės, laisviečiai imsis keršto: „Buvo raginimų išvis viską blokuoti“

Spalį portalas delfi.lt nutekino Laisvės partijos vidinį veiksmų planą. Jame numatyti galimi žingsniai, ko laisviečiai imsis, jeigu konservatoriai nesistengs surinkti reikiamos paramos Civilinės sąjungos įstatymui. Vienas iš galimų keršto planų – blokuoti partijos kandidatą į eurokomisarus.

Aušrinė Armonaitė | lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Jūs manote, kad tikrai verta konservatoriams grasinti nepritarimu eurokomisaro kandidatūrai dėl to, kad jie jums neduoda papildomų balsų partnerytės įstatymui, dėl kurio buvo sutarta nesutarti?“ – Laisvės partijos lyderės Laisvės TV laidoje „URBONAITĖ“ paklausė politologė Rima R. Urbonaitė.

Atsakydama į klausimą, A. Armonaitė teigė, kad tokia situacija šiuo metu nėra susiklosčiusi.

„Bet mes ir negrasiname, nes tokio pasiūlymo tiesiog nėra ant stalo. Europos komisaro pozicija nėra aptarinėjama šiuo metu koalicijoje“, – pareiškė politikė.

Tiesa, anot A. Armonaitės, pačioje partijos viduje būta įvairių, net ir labai radikalių raginimų koalicijos partnerių atžvilgiu, tačiau jie pasirodė nepriimtini. 

„Laisvės partijos institucijose <....> buvo daug nuoširdaus lūkesčio priimti įstatymus, na, pavyzdžiui, civilinę sąjungą. Ir tai, kad mums liko vienas balsavimas, aišku, žmonių neketina. Ir tai, kas pasirodė viešojoje erdvėje, viena vertus, galima būtų gal kažkaip pergyventi ir taip toliau, bet kita vertus, tai yra tiesa. <...> Laisvės partija, nariai, valdybos nariai, nuolatos reikalauja principingos vadovybės pozicijos įvairiais klausimais tam, kad Laisvės partijos darbotvarkėje, na, būtų... Aš noriu pasakyti, kad čia kažkur nuskambėjo dėl Europos komisaro vienas momentas, bet, galiu patvirtinti, buvo raginimų išvis viską blokuoti. Aišku, tokia pozicija nėra priimta, jos negali būti. Mes esame koalicijoje ir kol dirbasi, tol kartu ir dirbame“, – kalbėjo A. Armonaitė.

Laidoje politologė R. Urbonaitė prognozavo, kad greičiausiai iki artėjančių rinkimų Laisvės partija nesugebės įgyventi kai kurių itin svarbių jos rinkėjams pažadų: priimti partnerystę, ratifikuoti Stambulo konvenciją, dekriminalizuoti mažą kiekį narkotikų. 

 
Naujesnė Senesni