Armonaitė: civilinė sąjunga – ne prekė ant prekystalio

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė sako, kad dėl palaikymo civilinei sąjungai koalicijos partneriai turi įgyvendinti savo įsipareigojimus nepaisant to, net jeigu „laisviečiai“ ir toliau nepalaikys Vyriausybės siūlomos mokesčių reformos.

Aušrinė Armonaitė | Olgos Posaškovos/lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Antradienį LRT televizijos laidoje „Dienos tema“ paklausta, ar „laisviečiai“ svarstytų sutikti su pasiūlymais dėl mokesčių reformos, jei mainais konservatoriai pažadėtų paramą Civilinės sąjungos įstatymui, A. Armonaitė pareiškė, kad visų pirma tai – koalicijos partnerių įsipareigojimas.

„ <...> civilinė sąjunga nėra prekė ant prekystalio. Vertinu tai taip, kad vis tik koalicija įsipareigojo tam tikroms europietiškoms, progresyvioms vertybėms, tą atspindi ir civilinės sąjungos įstatymas. Manau, tai turi būti mūsų bendras darbas“, – tikino ji.

Pastebėjus, kad Civilinė sąjunga arba partnerystė buvo žadėta per 100 dienų nuo išrinkimo, bet praėjo jau treji metai, A. Armonaitė akcentavo: „Norėjom, aišku, kuo greičiau išspręsti šitą klausimą. <...> Yra, kaip yra, liko vienas balsavimas“.

Jarmo.net primena, kad valdančiųjų inicijuotam Civilinės sąjungos įstatymui Seimas po svarstymo pritarė gegužę. Parlamente laukia dar vienas balsavimas – priėmimas.

Palaikyti jarmo.net iniciatyvą galite čia: contribee.com/jarmo
Naujesnė Senesni