Tarnybinio patikrinimo dėl pareigūnų neveikimo LGL mitinge nusprendus nepradėti, Raskevičius neslepia pasipiktinimo

Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius pirmadienį pranešė sulaukęs atsakymo iš policijos generalinio komisaro pavaduotojo į jo kreipimąsi dėl pareigūnų neveikimo LGL proteste, kurį sutrikdė būrys agresyviai nusiteikusių kontrprotestuotojų. Atsakyme informuojama, kad tarnybinio patikrinimo dėl pareigūnų neveikimo nuspręsta nepradėti. 

Tomas Vytautas Raskevičius/Olgos Posaškovos/lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

T. V. Raskevičiaus nuomone, policijos pareigūnai, stovėję šalia, stebėję, bet nereagavę į provokacijas, kurias inicijavo mitingo dalyvius užgaulioję ir žeminę kontrprotestuotojai, netinkamai atliko savo pareigas. 

„Policijos pareigūnai teigia, kad laikėsi Susirinkimų įstatymo 14 straipsnio (kuris numato policijos pareigūnų pareigas) nuostatų, nes ĮSPĖJO susirinkimo organizatorius, kad į jų renginį atvyks recidyvistai ir bandys tam renginiui sutrukdyti. Be to, recidyvistai dar ir raštu informavo policininkus, kad organizuos savo piketą iki 15 žmonių, tai čia viskas gerai. Žodžiu, jeigu aš jus informuosiu, kad ateisiu į Jūsų namus ir išdaužysiu Jūsų langus ir tą padarysiu registruotu paštu, policija, kaip suprantu, apie tai nieko neturės ką pasakyti“, – sprendimą nepradėti tarnybinio patikrinimo savo feisbuko paskyroje kritikavo politikas.

T. V. Raskevičius teigė, kad provokatorių atvykimas į LGL renginį nebuvo atsitiktinis

„Policijos generalinio komisaro pavaduotojas ištraukia Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo nutartį, kurioje cituojamas principas, kad vykstantis susirinkimas neturėtų neproporcingai apriboti trečiųjų asmenų teisių ir laisvių ir, remdamiesi šia nutartimi, argumentuoja, kodėl nepašalino celofano recidyvistų iš susirinkimo vietos. Nežinau, gal Policijos departamentas galvoja, kad visi aplinkui yra durniai, bet celofanas, gražulis ir jų šutvė TIKRAI nebuvo atsitiktiniai praeiviai susirinkimo metu“, – rašo Seimo narys. 

Parlamentaras informavo, kad Policijos departamentas atsisakė pradėti tarnybinį patikrinimą, nes jau vyksta ikiteisminis tyrimas dėl LGL mitinge įvykdytų galimai nusikalstamų veikų, įskaitant vaivorykštės vėliavos trypimą. Jis akcentavo, kad ikiteisminis tyrimas turėjo būti pradėtas dėl to, kad policijos pareigūnai nevykdė savo pareigų ir nepasirūpino susirinkimo  dalyvių saugumu.

„Esmė čia yra tokia, kad ikiteisminį tyrimą reikėjo pradėti BŪTENT todėl, kad policijos pareigūnai nevykdė savo pareigų. Čia tas pats, kad gatvėje muštų žmogų, policijos pareigūnas stovėtų šalia ir stebėtų, o po to sakytų, kad policijos pareigūno veiksmus vertinsim tada, kai bus atliktas tyrimas, kas ir dėl ko tą žmogų mušė“, – aiškino T. V. Raskevičius. 

Naujesnė Senesni