Zabarauskas kritikuoja Raskevičių dėl jo bučinio Celofanui: tai yra seksualinio priekabiavimo forma

Šeštadienį Vilniuje vyko LGBTQ+ eitynės, sutraukusios, pirminiais skaičiavimais, apie 5 tūkst. dalyvių. Tiesa, jos sulaukė ir kelių priešiškai nusiteikusių protestuotojų. Tarp jų – prieštaringai vertinamas Antanas Kandrotas, kurį pabučiavo Seimo narys, Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius. Celofano pravarde išgarsėjęs vyriškis dėl tokio elgesio ketina skųstis policijai – jaučiasi, kad prie jo buvo priekabiauta. Parlamentaro elgesį kritikuoja ir LGBTQ+ lygiateisiškumo temomis kalbantis režisierius Romas Zabarauskas.

Momentinė ekrano kopija


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„<...> Seimo narys pabučiavo nusikalstama veikla pagarsėjusį protestuotoją Celofaną. Stebina, jog ir šis žingsnis beveik nesulaukė viešos kritikos, todėl vis dėlto noriu ją išreikšti pats (nes tiesiog nenoriu su tuo sietis, pats anksčiau palaikęs šį politiką). Tai yra visiškai nederamas elgesys niekam, o ypač Seimo nariui“, – savo feisbuko paskyroje rašė R. Zabarauskas.

Anot jo, T. V. Raskevičiaus bučinys nederamas jau vien dėl to, nes „bendražmogiška prasme bučiuoti žmogų be jo leidimo yra seksualinio priekabiavimo forma“.


Pasak režisieriaus, Seimo nario elgesys prisideda ir prie to, kad toliau formuojami homofobiški stereotipai esą homoseksualūs asmenys priekabiauja prie heteroseksualių žmonių.

„Bučinio logika vėlgi yra homofobiška – juoką tarsi turi sukelti faktas, jog Celofaną pažemins bučinys su vyru, kurio jis taip „bijo“. Kitaip tariant, dviejų vyrų bučinys paverčiamas pajuokų objektu“, – įsitikinęs R. Zabarauskas.

„Galiausiai, be abejo, nukreipiamas dėmesys nuo realių problemų – nes ne Celofanas Lietuvoje saugo LGBT+ lygiateisiškumą varžančius įstatymus, o Seimas ir valdančioji koalicija, kuriai Raskevičius ir priklauso. Tad daug logiškiau būtų kritikuoti premjerę Ingridą Šimonytę – bet juk tai kažkodėl daug kam atrodytų radikaliau nei priekabiauti prie nusikaltėlio“, – pridūrė režisierius.

TV3 televizijai pats A. Kandrotas tikino dėl T. V. Raskevičiaus bučinio rašysiantis pareiškimą. 

„Rašysiu pareiškimą dėl seksualinio priekabiavimo. Raskevičius puolė mane bučiuoti prieš mano valią. Jei ne pareigūnai, būtų gavęs į dantis“, – portalas tv3.lt cituoja skandalingąjį veikėją.
Naujesnė Senesni