Vaivorykštės perėja – suniokota, jos uždažymu įtariamas vyras sulaikytas

Šeštadienį Vilniuje įvyko LGBTQ+ eitynės. Po jų pilkos spalvos dažais buvo uždažyta Vilniuje, Pylimo gatvėje esanti vaivorykštės spalvų perėja.

Perėjos suniokojimu įtariamas 1976 metais gimęs vyriškis | M. Norbuto/gayline.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kaip skelbia naujienų agentūra BNS, Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis tikino, jog įvykis fiksuotas šeštadienį 20 val. 15 min. Anot jo, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo, pareigūnai sulaikė 1976 metais gimusį asmenį, kuris įtariamas uždažęs perėją.

„Apmaudu ne tiek dėl pačio fakto, kad suniokota perėja, o dėl to, jog žmonės turi tiek daug neapykantos. Atakuodami simbolius, jie galvoja, kad jiems nepatinkantys žmonės išnyks?“ – retoriškai savo feisbuko paskyroje sekmadienį klausė visuomenininkas Martynas Norbutas. 
  
„Mes esame čia ir niekur nedingsime. LGBTQ+ žmonių matomumas ir toliau didės, o tokie išpuoliai tai tik skatina. Kai tave puola – tu kovoji už išlikimą. Labai gaila, kad Vilniaus miestas pats sukuria vieną objektą, prieš kurį visi gali pulti. Turime galybę perėjų senamiestyje – kodėl jų visų nenudažius vaivorykštės spalvomis, kaip tai daro vakarų miestai Pasididžiavimo mėnesio metu. Visų simbolių neištrinsi, todėl jų reikia gerokai daugiau“, – pridūrė jis.


Šeštadienį, 21 val. 17 min. savo feisbuko puslapyje „Celofanas“ skandalingasis Antanas Kandrotas, žinomas dėl savo priešiško požiūrio į LGBTQ+ bendruomenę, paskelbė nuotrauką, kurioje matyti vyras, pilkais dažais dažantis perėją. 

„Darbas baigtas! Laukite video“, – skelbiama nuotraukos aprašyme. 

Sekmadienį A. Kandrotas pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matyti uždažoma vaivorykštės spalvų perėja. 

„Vilnius nusprendė. LGBT perėja vėl uždažyta“, – nurodoma vaizdo įrašo aprašyme. 

Jarmo.net koliažas
Naujesnė Senesni