Policija tikslina aplinkybes dėl automobilio, įsibrovusio į „Vilnius Pride“ eiseną

Šeštadienį Vilniuje vykusiose „Pride“ eitynėse neišvengta incidentų. LGBTQ+ renginio dalyvių nuotaiką temdyti mėgino kontrprotestuotojai, taip pat žygiuojant tūkstančiams žmonių eitynių dalyvius išgąsdino ir Gedimino prospektu staiga pradėjęs važiuoti automobilis, kai eismas tuo metu buvo uždarytas. Kaip skelbia lrt.lt, pirmadienį Vilniaus apskrities policija informavo, kad tikslina šio įvykio aplinkybes.

Automobilis išgąsdino „Pride“ eitynių dalyvius | Jarmo.net koliažas (stop kadrai)


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Eitynių dalyviai neslėpė išgąsčio, kai per minią ėmė brautis lengvasis automobilis.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos skyriaus vedėja Julija Samorokovskaja lrt.lt teigė, kad pareigūnus pasiekė gausybė pranešimų apie incidentą. Anot jos, šiuo metu tikslinamos įvykio aplinkybės, artimiausiu metu policijos pareigūnai pradės administracinę teiseną.

Barboros Paulauskaitės įrašas

Įvykis garsiai nuskambėjo ir socialiniuose tinkluose.

„<...> „Vilnius Pride“ metu buvau chuliganiško išpuolio liudytoju, kai pusamžis vairuotojas įžūliai reikalavo eitynes praleisti sustojusių vairuotojų važiuoti ant žmonių, o jiems nesutikus užvažiavo ant žmonių pilno šaligatvio ir pats pasileido važiuoti į ant jo buvusius pėsčiuosius ir vėliau eitynių dalyvius“, – šeštadienį feisbuke rašė eitynių dalyvis Mindaugas Kluonis.


Jis tikino, kad kaip „tiesioginis įvykio liudytojas“ užpildė pranešimą policijai ir yra pasiruošęs duoti parodymus, kad pažeidėjas būtų nubaustas.

„Kviečiu įvyki mačiusius žmones (ypač tuos, kurie jį fiksavo vaizdo priemonėmis) pranešti policijai apie chuliganišką vairavimą, o žurnalistus paviešinti chuligano tapatybę (gal paaiškės, kodėl daromi pažeidimai policijai atrodo nerimti) ir sekti įvykių eigą, kad chuliganiškai vairavęs asmuo neišsisuktų“, – ragino M. Kluonis.

Apie incidentą pasisakė ir Tolerantiško jaunimo asociacijos pirmininkas Artūras Rudomanskis. 

„Eitynių metu į Tolerantiško jaunimo asociacijos ir už jos ėjusių „Belarusian Activist Group“ eitynių dalyvių koloną įsiveržė automobilis, kuris akivaizdžiai pažeidė kelių eismo taisykles ir išgąsdino dalyvius, be to, sukėlė didelį pavojų žmonių sveikatai ir gyvybei. Labai tikiuosi, kad automobilio vairuotojas bus nubaustas“, – feisbuke rašė A. Rudomanskis. 

Naujesnė Senesni