„Twitter“ cenzūruoja su LGBTQ+ susijusius įrašus?

„Twitter“ vartotojai pastebėjo šį tą keisto. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad socialiniame tinkle cenzūruojami tam tikri terminai, susiję su LGBTQ+ bendruomene.

Asociatyvi Souvik Banerjee/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Twitter“ vartotojai ir LGBTQ+ aktyvistai pranešė, kad tiesiogine žinute (DM) bendrinami tvytai neberodomi, jeigu juose yra tam tikrų žodžių.

Bendrinant tvytą, turėtų būti automatiškai rodoma jo turinio peržiūra, tačiau vartotojai mato tik paprastą nuorodą, jei jame yra žodžiai „trans“, „LGBT“, „LGBT+“ arba „BLM“ (angl. Black Lives Matter).

Susirūpinimą dėl cenzūros „Twitter“ žinutėse išreiškė ir Jungtinėje Karalystėje įsikūręs „Trans Safety Network“, kurio atstovai pranešė, kad „preliminarūs bandymai“ rodo, jog platforma sumažina žinučių, kuriose yra tam tikrų žodžių, matomumą.


„Trans Media Watch“ pirmininkė Jane Fae leidiniui „PinkNews“ priminė, kad Elonas Muskas perėmė „Twitter“ valdymą įsipareigodamas ginti žodžio laisvę.

„Jei tai neįvyko dėl kokios nors nekaltos priežasties – ir sunku įsivaizduoti, kaip atrodytų nekalta priežastis – tai reikštų melą“, – tikino ji.

J. Fae teigė, kad jeigu paaiškės, jog „Twitter“ išties taiko cenzūrą su LGBTQ+ susijusiam turiniui, tai parodys, jog E. Muskas „yra vienas iš tų selektyvių kovotojų už žodžio laisvę“, kuris pirmiausia renkasi „asmeninius pageidavimus“.

„PinkNews“ susisiekė su „Twitter“ dėl komentaro, tačiau platforma į užklausą kol kas neatsakė.

Parengta pagal thepinknews.com informaciją
Naujesnė Senesni