Indijoje ruošiamasi paskelbti sprendimą dėl santuokų lygybės

Daugiau nei 2,5 milijono Indijos LGBTQ+ bendruomenės narių su didele viltimi žvelgia į šalies Aukščiausiąjį Teismą – balandžio 18 d. čia bus surengtas dar vienas posėdis, kuriame turėtų būti skelbiamas sprendimas dėl santuokų lygybės.

Asociatyvi Maico Pereira/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kovo 13-ąją penki Aukščiausiojo Teismo teisėjai išklausė proceso dalyvių argumentus.

Praėjusių metų gruodžio 14-ąją teismas paprašė Indijos vyriausybės atsakyti į dvi peticijas dėl santuokų lygybės. Vyriausybė kovo 12-ąją pateikė atsiliepimą.

Vyriausybės atstovai nepritarė teisiniam tos pačios lyties asmenų santuokų pripažinimui ir pareiškė, kad šios poros, gyvenančios kartu kaip partneriai, nėra lygios su kitomis šeimomis, kurias sudaro vyrai, moterys ir vaikai. Vyriausybė taip pat pareiškė, kad tos pačios lyties asmenų santuokos nesuderinamos su Indijos socialinėmis normomis ir morale.

Šalies teisės ir teisingumo ministras Kiranas Rijiju, dalyvaudamas naujienų televizijos programoje „India Today Conclave“, tikino, kad apie tos pačios lyties asmenų santuokas diskutuoti turi parlamentas, kuriame galima priimti tam reikalingus įstatymus.

Mumbajuje įsikūrusios organizacijos „Udaan Trust“ atstovas Vijay'us Nairas, kalbėdamasis su leidiniu „Washington Blade“, sakė, kad tiki, jog Aukščiausiasis teismas priims teisingą sprendimą, nesvarbu, ar jis atmes, ar patvirtins argumentus dėl santuokų lygybės.

„Indijos Konstitucija suteikia lygias teises visiems. Negalima skirstyti žmonių pagal lytį. <...> Konstitucija nediskriminuoja pagal lytį, bet dabar tai daro pagal Konstituciją valdantys žmonės, o tai yra labai neetiška“, – kalbėjo jis.
Naujesnė Senesni