Baltuosiuose rūmuose – susitikimas su translyčių asmenų šeimomis

Baltųjų rūmų šeštadienį paskelbtame pranešime sakoma, kad prezidento patarėja vidaus politikos klausimais Susan Rice ir JAV chirurgas generolas Vivekas Murthy „penktadienį Baltuosiuose rūmuose surengė apskritojo stalo diskusiją apie translyčių vaikų patiriamus džiaugsmus, viltis ir iššūkius“.

Asociatyvi Nikolas Gannon/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Apskritojo stalo susitikimas įvyko Tarptautinę translyčių matomumo dieną – kasmetinį kovo 31-osios renginį, skirtą translyčiams žmonėms paminėti ir informuoti apie translyčių asmenų diskriminaciją visame pasaulyje.

Šiais metais Jungtinėse Valstijose Tarptautinė translyčių matomumo diena buvo viena didžiausių per daugelį metų.

Gausios minios daugelyje JAV miestų susirinko į viešus protestus įstatymų leidėjams įvairiose šalies valstijose svarstant daugiau nei 450 projektų, nukreiptų prieš queer jaunimą.

„Translyčiai vaikai ir jų tėvai keliavo į Baltuosius rūmus iš valstijų, įskaitant Arizoną, Teksasą ir Virdžiniją, kuriose kėsinamasi į translyčių vaikų teises, ir pasidalijo, kaip šie politiniai išpuoliai niokoja jų psichinę sveikatą ir gerovę“, – rašoma Baltųjų rūmų pranešime. 

„Kaip dalijosi vienas apskritojo stalo dalyvis, baisu, kai tau atstovauti išrinkti politikai nesirūpina tavo gerove. Šiandien apskritojo stalo diskusijoje dalyvaujančios šeimos taip pat pabrėžė, kad translyčiai vaikai gali gyventi pilnavertį gyvenimą, kai tėvai myli ir priima juos, kai translyčiai vaikai turi prieigą prie reikalingos paramos mokyklose ir savo bendruomenėse“, – pažymima jame. 

Pranešime taip pat pabrėžiama, kad daktaras V. Murthy pakartojo, jog Joe Bideno administracija įsipareigojusi ginti translyčių vaikų ir jų tėvų teises.

Parengta pagal washingtonblade.com informaciją
Naujesnė Senesni