Ukrainoje registruotą Partnerystės įstatymą pasirašė 17 Aukščiausiosios Rados deputatų

Pirmadienį Ukrainos Aukščiausioje Radoje registruotas lyčiai neutralios Partnerystės įstatymo projektas, kurį pasirašė 17-ka parlamentarų iš „Žmonių balso“ ir „Žmonių tarno“ frakcijų.

Asociatyvi lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Toks kolegų palaikymas įpareigoja ir įkvepia. Dėkojame visiems, kurie rado drąsos palaikyti lygias teises ir pagarbą žmogaus orumui“, – teigė įstatymo autorė, Aukščiausiosios Rados deputatė Inna Sovsun.

Anot jos, tikimybė, kad įstatymo projektas bus priimtas, yra didelė, nes jį pasirašė abiejų frakcijų atstovai.

„Bet reikia ir toliau įtikinėti dvejojančius deputatus. Ypatingas dėmesys turėtų būti skiriamas pagrindiniam Teisės politikos komitetui. Tai yra esminis registruotos partnerystės įstatymo projekto pagrindas“, – įsitikinusi politikė.

 
Šią pavasario sesiją Lietuvos parlamente taip pat turėtų būti svarstomas Civilinės sąjungos įstatymas, dėl kurio laukiama audringų diskusijų. Lietuvos regionų frakcijos atstovė Agnė Širinskienė anksčiau kartojo, kad su LGBTQ+ teisėmis susijusio projekto svarstyti negalima, kadangi yra svarbesnių klausimų vykstant Rusijos karui Ukrainoje.

„Turbūt labiausiai neprofesionaliai ir nesolidžiai dabar turėtų atrodyti kalbos, kad Lietuvoje negalima svarstyti civilinės partnerystės (sąjungos) įstatymo projekto dėl sudėtingos geopolitinės situacijos. Nes toks Registruotos partnerystės instituto įstatymo projektas vakar registruotas Ukrainos Verkhovnoje Radoje. Ten, matyt, visiškai teisingai jis suprantamas kaip veiksmingas kovos su „rusų pasaulio” naratyvais įrankis“, – feisbuke antradienio rytą rašė VDU Teisės fakulteto dekanas Dainius Žalimas.


Teisininkas pabrėžė, kad „kitaip nei Lietuvoje, Ukrainoje nebijoma aiškiai traktuoti registruotą partnerystę kaip šeimos santykių pripažinimo formą: registruota partnerystė apibrėžiama kaip įstatymo nustatyta tvarka įregistruota dviejų pilnamečių tos pačios ar skirtingų lyčių asmenų šeiminė sąjunga, kurios pagrindu yra tarpusavio pagarba, supratimas, parama, abipusės teisės ir pareigos“

Su įstatymo projektu orginalo kalba galima susipažinti spustelėjus šią nuorodą
Naujesnė Senesni