LGBTQ+ klube JAV 5 žmones nužudžiusiam šauliui gali būti įvykdyta mirties bausmė

Kolorado Springso (JAV) LGBTQ+ naktiniame klube 5 žmones nušovęs ir daugybę lankytojų sužeidęs 22-erių metų Andersonas Lee Aldrichas antradienį pasirodė teisme. Prokurorai oficialiai jam pateikė 305 kaltinimus, susijusius su šiuo išpuoliu.

Andersonas Lee Aldrichas


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Vyriškiui pareikšti kaltinimai apima įtarimus dėl 1-ojo laipsnio žmogžudysčių, pasikėsinimų nužudyti, neapykantos nusikaltimų.

Geltoną kalinio kombinezoną vilkėjęs ir antrankiais surakintas A. Lee Aldrichas per teismo posėdį nepratarė nė žodžio. 

A. Lee Aldrichas įtariamas tuo, kad lapkričio 19-ąją paleido seriją šūvių į LGBTQ+ klube „Club Q“ susirinkusius žmones bei nužudė 2 barmenus ir 3 lankytojus. Skaičiuojama, kad per 6 minutes trukusį siaubingą išpuolį dar mažiausiai 25 asmenys buvo sužeisti. LGBTQ+ bendruomenę sukrėtęs išpuolis įvyko klube švenčiant „drag queen“ vakarėlį.

Šaulys buvo nuginkluotas dar iki atvykstant pareigūnams – 2 žmonės jį nubloškė ant žemės ir laikė prispaudę ant grindų iki kol atvykę policijos pareigūnai uždėjo užpuolikui antrankius.

Lapkričio 21-ąją surengtoje spaudos konferencijoje apygardos prokuroras Michaelas Allenas komentavo, kad A. Lee Aldrichas policijai buvo žinomas jau anksčiau. Dar 2021 metų birželį vyras buvo sulaikytas jam pareiškus kaltinimus dėl grasinimų įvykdyti sprogdinimus, kai dėl to teko evakuoti 10 pastatų. 

Pareigūnai nurodė, kad asmuo buvo įtariamas FTB agentų dėl grasinimų nužudyti šeimos narius. M. Allenas atsisakė pakomentuoti daugiau minėtos bylos detalių.

Po teismo posėdžio antradienį prokuroras teigė besitikintis, kad nuosprendį šaulys išgirs kaip įmanoma greičiau, o teisiamasis posėdis truks iki 2 dienų. 

Kaip skelbia gazette.com, kitas teismo posėdis turėtų įvykti vasario 22-ąją. Tuomet teisėjas spręs, ar byloje surinkta pakankamai įrodymų, kad kaltinamasis galėtų stoti prieš teismą ir atsakyti už pareikštus kaltinimus.

Vienas iš A. Lee Aldrichą atstovaujančių teisininkų Josephas Archambault prieštaravo preliminaraus posėdžio laikui teigdamas, kad jis su komanda dar nebus pasirengę tinkamai atstovauti kaltinamajam, tačiau teismas tokį prieštaravimą atmetė kaip nepagrįstą.

Jei A. Lee Aldrichas bus pripažintas kaltu dėl išpuolio LGBTQ+ klube, jam gresia įkalinimas iki gyvos galvos be galimybės anksčiau laiko išeiti į laisvę. Tačiau jei prokuratūra nuspręs įtariamajam pateikti kaltinimus federaliniu lygmeniu ir teismas pripažins jį kaltu, vyriškiui gali būti įvykdyta mirties bausmė.

Naujesnė Senesni