Nuteistas akmenimis homoseksualius asmenis užmėtyti raginęs prieniškis

Prienų gyventojui Lukui Raškevičiui – teismo pamoka, kad rašyti neapykantą kurstančius komentarus nederama. 

Asociatyvi Wesley Tingey/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

30-erių metų vyriškis dar 2021-ųjų rugsėjo 4-ąją žiniasklaidoje pasirodžius įvairiems straipsniams apie eitynes Kaune nusprendė pareikšti savo nuomonę ir viename portalų paragino smurtauti prieš žmones dėl jų seksualinės orientacijos parašydamas „Akmenim reikėjo užmėtyti“.

Kaip praneša lrytas.lt, komentaro autorius buvo užsivadinęs „Lukenze“ slapyvardžiu. Pareigūnams pradėjus ikiteisminį tyrimą, buvo nustatyta, kad homoseksualius asmenis akmenimis užmėtyti ragino anksčiau neteistas privačios įmonės darbininkas. Vyriškis komentarą parašė iš savo kompiuterio.

Iš pradžių teisiamųjų suole atsidūręs L. Raškevičius buvo išteisintas Prienų apylinkės teisme, mat teisėjas jo kaltės neįžvelgė. Tačiau Alytaus apylinkės prokuratūra pateikė skundą Kauno apygardos teismui ir situacija pasikeitė.

Svetlanos Jurgaitienės vadovaujama teisėjų kolegija konstatavo, kad žemesnės instancijos teismo nuosprendis yra nepagrįstas. Nuspręsta jį panaikinti ir priimti naują nuosprendį. Kauno apygardos teismui pakako įrodymų, kad Prienų gyventojas viešai tyčiojosi, niekino ir skatino neapykantą prieš žmonių grupę, skiriamą seksualinės orientacijos pagrindu.

L. Raškevičiui skirtas 4 mėnesių laisvės apribojimas įpareigojant bausmės vykdymo laikotarpiu tęsti darbą arba registruotis Užimtumo tarnyboje.
Naujesnė Senesni