Transfobiškais pareiškimas pagarsėjęs E. Muskas yra nustebęs, kodėl jo išsižadėjo translytė dukra: dėl visko kaltina neomarksizmą

„Tesla“ generalinis direktorius ir vienas turtingiausių pasaulio žmonių Elonas Muskas neįžvelgia savo kaltės dėl nutrūkusių santykių su translyte dukra Vivian Jenna Wilson.

Elonas Muskas | Daniel Oberhaus nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

18-metė mergina teisiškai išsižadėjo savo tėvo. Sprendžiant iš teismui pateiktų dokumentų, tokiam žingsniui ji ryžosi dėl to, nes E. Muskas nepripažįsta jos lytinės tapatybės.

„Aš nebegyvenu su savo biologiniu tėvu ir nebenoriu būti su juo susijusi jokiu būdu, jokia forma“, – teigė ji teismui.

Bet E. Muskas nemano, kad pasielgė netinkamai atstumdamas savo dukterį.

Milijardierius turi savo versiją, kodėl buvo išmestas iš dukros gyvenimo. Interviu leidiniui „Financial Times“ jis pareiškė, kad esą dukrai neigiamą įtaką padarė neomarksistinis požiūris, tariamai diegiamas švietimo įstaigose.

„Tai visiškas komunizmas, – dukters požiūrį į jį įvertino E. Muskas. – Ir bendras požiūris, kad jeigu esi turtintas, tai esi blogas“.

Tiesa, kokiose konkrečiai mokyklose skatinamas neomarksizmas, jis nepatikslino.

O ir nesutarimų tarp tėvo ir dukters priežastis ne visiškai tokia, kokią mėgina pavaizduoti turtuolis.

Milijardierius, viešai prabilęs apie susvetimėjimą su dukra, nepaminėjo to, kad ilgą laiką nevengė viešų transfobiškų pareiškimų. Pavyzdžiui, E. Muskas kritikavo požiūrį, kad į asmenį reikėtų kreiptis jo pasirinktu įvardžiu, geriausiai išreiškiančiu lytinę tapatybę. „Įvardžiai užknisa“, – 2020 metais rašė jis savo „Twitter“ paskyroje sulaukdamas gausybės kritikos.

Tarp E. Musko pasisakymų – ir kritiški lyties keitimo procedūrų vertinimai.

Tačiau E. Muskas, regis, nemato ryšio tarp dukters nusivylimo juo ir savo prieštaringai vertinamų komentarų apie lytinę tapatybę.

Pirmoji E. Musko žmona Justine Wilson savo buvusį vyrą apibūdina kaip sunkaus charakterio asmenybę, siekiančią kontroliuoti patriarchaliniu valdymu.

„Noras konkuruoti ir dominuoti, dėl ko jam taip pasisekė versle, stebuklingai nenutrūko grįžus namo“, – yra teigusi J.Wilson.

Los Andželo Aukščiausiojo teismas E. Musko dukters prašymą teisiškai pripažinti ją moterimi patenkino šių metų birželio mėnesį.

Vivian Jenna Wilson yra viena iš 5 vaikų, kurių jis ir kanadiečių rašytoja J. Wilson susilaukė per audringą 8-erius metus trukusią santuoką.

Kalbėdamas leidiniui „Financial Times“, E. Muskas akcentavo, kad jo santykiai su dukra „gali pasikeisti“ ateityje. Jis taip pat tvirtino, kad palaiko „labai gerus santykius su visais kitais“ savo vaikais.

Parengta pagal mercurynews.com ir queerty.com informaciją
Naujesnė Senesni