Kevinas Spacey ginasi po daugiau nei 30-ties metų pasivijusių kaltinimų priekabiavus prie 14-mečio

Praėjus beveik 5-eriems metams po to, kai amerikiečių aktorius Anthony Rappas apkaltino Keviną Spacey nederamu seksualiniu elgesiu, abu vyrai akis į akį susitiko Manheteno federaliniame teisme Niujorke.

Kevinas Spacey | IANS nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Aktorius A. Rappas trečiadienį teisme teigė, kad nusprendė viešai prabilti apie prieš daugiau nei 30 metų vykusį priekabiavimą žinodamas, jog nėra vienintelė K. Spacey nederamo seksualinio elgesio auka. Jis pateikė 40 mln. JAV dolerių civilinį ieškinį už psichologinius išgyvenimus.

„Ėmiau duoti parodymus, nes žinojau, kad nesu vienintelis, su kuriuo Kevinas Spacey atliko nepriimtinus seksualinius veiksmus“, – teisme sakė A. Rappas.

„Oskarą“ laimėjusiam 63-erių metų K. Spacey, buvusiam populiaraus „Netflix“ serialo „Kortų namelis“ aktoriui, pareikšti kaltinimai 2017 metais sužlugdė jo karjerą.

A. Rappas teisme pasakojo, kad K. Spacey, būdamas 26-erių metų, po savo bute, esančiame Manhateno rajone, įvykusio vakarėlio 1986 metais netikėtai jį įvertė į lovą ir užgulė kūnu. Tuo metu A. Rappui tebuvo 14-ka metų. Jis teigė, kad šio įvykio metu išsivadavo ir pabėgo.

Kai A. Rappas apie šią patirtį prabilo pirmąkart 2017 metais, K. Spacey socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė įrašą, kuriame teigė, kad incidento neprisimena. „Tiesą sakant, nepamenu to susitikimo, tai buvo prieš daugiau nei 30 metų, – pareiškė jis. – Bet jei aš tada pasielgiau taip, kaip jis papasakojo, esu skolingas nuoširdų atsiprašymą, kad būdamas girtas pasielgiau labai netinkamai“.

Tačiau dabar teisme K. Spacey teisininkai teigia, kad A. Rappas kaltinimus tiesiog išsigalvoja „siekdamas dėmesio, užuojautos“ bei esą norėdamas išgarsėti.

Teismo salėje dėl priekabiavimo K. Spacey atsiduria jau ne pirmą kartą. 

Rugpjūčio mėnesį Los Andželo teismas nusprendė, kad aktorius turi kompensuoti beveik 31 milijoną JAV dolerių „Netflix“ kompanijai, nes vaidindamas seriale „Kortų namelis“ pažeidė sutartį seksualiai priekabiaudamas prie filmavimo komandos, dėl ko jis buvo atleistas, o „Netflix“ patyrė milžiniškus nuostolius, kadangi prieš tai K. Spacey buvo vienas pagrindinių veikėjų, tad teko perrašyti scenarijų ir susitelkti ties Robino Wrighto personažu.

Prieš 3 mėnesius K. Spacey taip pat keliavo į Londono teismą, kuriame nepripažino savo kaltės dėl kaltinimų seksualine prievarta. Kitas teismo posėdis šioje byloje numatytas 2023 m. birželio 6 d.

Parengta pagal apnews.com ir them.us informaciją.
Naujesnė Senesni