Apokalipsė, krachas ar badas? Pakarklytė ironizuoja, kas nutiks Slovėnijoje, įteisinusioje tos pačios lyties santuokas

Nacionalinei asamblėjai priėmus Šeimos kodekso, pagal kurį įteisinamos tos pačios lyties porų santuokos, pataisas, Slovėnija tapo pirmąją tokį sprendimą priėmusia šalimi Rytų Europoje. 

Ieva Pakarklytė | Asmeninio archyvo nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Slovėnijos parlamentarai santuokų lygybę užtikrinančią pataisą priėmė antradienį. Ji numato, kad tos pačios lyties poros galės įgyti visas teises, kurias turi ir heteroseksualios poros, sudariusios santuokas. Tai reiškia, kad vienalytės poros galės ir įsivaikinti.

Šis sprendimas priimtas po to, kai Slovėnijos Konstitucinis Teismas konstatavo, jog draudimas tos pačios lyties poroms susituokti prieštarauja konstitucijai.  

Į šią naujieną sureagavusi Laisvės frakcijos Seime narė Ieva Pakarklytė turėjo nešykštėjo ironijos.

„Slovėnija įteisino tos pačios lyties žmonių santuokas ir suteikė galimybę tos pačios lyties poroms įsivaikinti.

Variantai, kas toliau nutiks Slovėnijoje:

a) Apokalipsė

b) Krachas

c) Badas

d) Niekas, žmonės ir toliau gyvens kaip gyveno, tik dalis žmonių jausis oriau ir bus labiau apsaugoti teisiškai“, – feisbuko paskyroje trečiadienį rašė I. Pakarklytė.

Neatsiliko ir „laisvietis“ Tomas Vytautas Raskevičius. „Slovėnijoje žlunga tradicinė šeima, žmonės verkia, nebėra elektros ir geriamo vandens“, – pašiepdamas šeimų maršo judėjimo šalininkus, kalbančius, jog LGBTQ+ sąjungos sugriaus tradicines šeimas, rašė jis.
Naujesnė Senesni