Šeimų marše bus galima garbinti Rusiją?

Praėjusiais metais nuo 8 iki 10 tūkst. žmonių minią surinkę šeimų maršo judėjimo lyderiai pavasarį ruošiasi rinktis ne Vilniuje Vingio parke, o Kauno rajone. Tiesa, konkreti vieta – slepiama. Prieš LGBTQ+ bendruomenę nukreipto judėjimo nariai nepageidauja matyti žurnalistų. Galbūt todėl, nes nenori, kad būtų užfiksuota, kaip atvykusiesiems su Ukrainos vėliavomis parodomos durys, o Kremlių palaikančius ženklus demonstruojantieji pasitinkami ištiestomis rankomis?

Socialinių tinklų ir momentinė ekrano nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Skelbiama, kad gegužę antrąkart vyksiančioje akcijoje reikalavimai išlieka tokie patys. Kaip portalui lrytas.lt sakė vienas pagrindinių šeimų maršo protesto organizatorių, Lietuvos šeimų sąjūdžio atstovas Raimondas Grinevičius, judėjimas ir toliau pasisako prieš Partnerystės įstatymą, Stambulo konvenciją. Protestas, pasak jo, vyks Kauno apskrityje, tačiau konkreti vieta – slepiama.

„Planas – Kauno apskritis, kad būtų per vidurį Lietuvos. <...> Mes neslapukaujame. Norime apsaugoti tiek savo narius, kurie važiuos į renginį, tiek privačių erdvių savininkus. Viską reikia apsaugoti. Kaip tai nuo ko? Jeigu, pavyzdžiui, susirinkimui regione mums reikia salės, sutariame dėl jos, nusiunčiame rekvizitus, kam išrašyti sąskaitą, stebuklingai toje salėje atsiranda renginys. Mes jau metus taip gyvename. Jeigu reikia spausdinti reklaminę medžiagą, mes ją vežame spausdinti į Lenkiją, kadangi Lietuvoje nė viena įmonė neapsiima, nes bijo susidorojimo. Kaip opozicija Maskvoje prieš Putiną kapojasi, tai lygiai taip pat mes čia“, – lrytas.lt cituoja R. Grinevičių.

Jis patvirtino, kad renginyje protestuotojai nenori matyti Ukrainos vėliavų. „Žinutė tokia, kad negalima naudoti politinės atributikos, partijų vėliavų, kitų valstybių vėliavų. Turi būti grynai lietuviška atributika – trispalvės, vyčiai“, – sakė Lietuvos šeimų sąjūdžio atstovas.

Tiesa, Rusijos palaikymo ženklai problemų organizatoriams gali ir nekelti. Kaip pranešė portalas tv3.lt, ketvirtadienį Vilniaus miesto savivaldybės mero patarėjas Karolis Žukauskas socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino susirašinėjimu su Šeimų sąjūdžio Raseinių skyriaus atstove.

Įraše matyti, kad jis pasiteiravo, ar į akciją gali atvykti mūvėdamas marškinėlius, kurie pažymėti „Z“ raide. Ji – tai Rusijos karo simbolis, jau uždraustas Lietuvoje. Mero patarėjas sulaukė teigiamo atsakymo.

„Žinoma, galit. Kad tik policija nesikabintų prie jūsų“, – taip į K. Žukausko žinutę atsakė Šeimų sąjūdžio atstovė.

Portalui tv3.lt K. Žukauskas tikino, kad susirašinėjimo tikslas buvo išsiaiškinti, kokia yra Šeimų sąjūdžio pozicija dėl Rusijos sukelto karo Ukrainoje. Anot jo, tai yra eilinis įrodymas, kad Lietuvos šeimų sąjūdis skaldo visuomenę, o tikslas – ne šeimų „gynimas“, o neaiškių kitų struktūrų planų vykdymas.

„Ar tai būtų pandemija, ar tai būtų kitos temos – jie visi veikia prieš visuomenės interesus“, – teigė K. Žukauskas.

Tuo metu Lietuvos šeimų sąjūdžio Raiseinių skyriaus atstovė pareiškė, kad susirašinėjant buvo siekiama išsiaiškinti, koks žmogus rašo, nes esą „nuo pat pirmos žinutės prasidėjo provokacijos“. Jos teigimu, šis susirašinėjimas nėra rimtas.

„Šio žmogaus numerį aš pati perduosiu policijai. Iškart buvo aišku, kad čia kažkas ne taip. Buvo norima išsiaiškinti, kiek toli tas žmogus eis ir kiek toli tas žmogus norės pažengti su tokia savo nuomone. Taip, jis rašė, kad norėjo atvykti su „Z“ raide. Taip, aš jam atrašiau, kad gali, nes norėjau išsiaiškinti, ko dar žmogus gali norėti. Kai jis parašė, kad nori atvykti su Rusijos vėliava, patapo aišku, kad čia kažkas negerai“, – tv3.lt nurodė ji.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni