Izraelio sveikatos apsaugos ministras patvirtino naują tvarką: tos pačios lyties asmenys galės tapti tėvais

Izraelio valdžia naikinta surogatinės motinystės paslaugų ribojimus tos pačios lyties asmenų poroms. Be kita ko, gruodžio 4-ąją, antradienį, paskelbti pakeitimai leis tėvais tapti ir vienišiems vyrams. Izraelio Sveikatos apsaugos ministras teigia, jog nauja tvarka įsigalios nuo sausio 11-osios.

Asociatyvi pexels.com nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Praėjusių metų liepą Izraelio Aukščiausiasis teismas paskelbė savo sprendimą, pagal kurį nutarta, jog ir vienalytės poros gali naudotis surogatinės motinystės paslaugomis taip susilaukiant atžalų. Teismas įpareigojo šalies institucijas per 6 mėnesius panaikinti tuo metu galiojusią tvarką, pagal kurią to padaryti nebuvo galima.

„Reuters“ praneša, kad Izraelio sveikatos apsaugos ministras Nitzanas Horowitzas per spaudos konferenciją pareiškė: „Tai istorinė diena Izraelio kovoje už LGBTQ+".

Socialiniame tinkle „Twitter“ N. Horowitzas pridūrė, kad pakeitimai įsigalios po savaitės, sausio 11 d., o nauja tvarka jam suteikia „didelį pasididžiavimą“.

Izraelio visuomenė ne vienerius metus diskutavo, ar leisti vienalytėms poroms susilaukti vaikų. Peticija, kuria reikalaujama suteikti tokią teisę, pirmąkart šalyje imta platinti dar prieš 11 metų

Etai Pinkas Arad ir Yoav Arad Pinkas 2010 metais perdavė bylą Izraelio Aukščiausiajam teismui, tačiau sprendimo sulaukė tik visai neseniai.

Liepos menesį priimtas sprendimas, pasak 32 metų Yaniv Levy, gali būti vertinamas ir spektiškai, mat LGBTQ+ žmonės turės įveikti biurokratinius iššūkius – bus verčiami kalbėtis su socialiniais darbuotojais ir psichologais vien tam, kad gautų leidimą tapti tėvais.


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni