Eugenijus Gentvilas maršistų protestus vadina „gatvės demokratija" ir palaiko Partnerystės įstatymą

Liberalų frakcijos Seime seniūnas Eugenijus Gentvilas teigia, kad nepaisant pastaruoju metu maršistų surengtų protestų prieš valdžią, tiek lyčiai neutralios Partnerystės įstatymas, tiek moterų teisių apsaugą užtikrinanti Stambulo konvencija turėtų būti svarstomos parlamente. Pasak politiko, neverta imtis „gatvės demokratijos" vykdant kiekvieno mitingo, raginančio prieštarauti LGBTQ+ asmenų lygiateisiškumui, reikalavimus.

Eugenijus Gentvilas | Olgos Posaškovos/Seimo kanceliarijos nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

„Brandi politika yra tuomet, kai ji remiasi politikų pažadais savo rinkėjams. Aš, pavyzdžiui, savo rinkėjams sakiau, kad esu už Stambulo konvenciją, už Partnerystę ir aš to laikysiuosi. Nes jeigu aš vieną dieną pradėsiu klausyti vieno maršo, vieno mitingo reikalavimo klausyti, o kitą dieną - kito, tai taps populistine politika ir apskritai ne politika, o gatvės demokratija, kai išrinkti politikai neprisiima jokių atsakomybių" - nacionaliniam transliuotojui LRT sakė E. Gentvilas. 

Seimo narys teigė, kad maršistų reikalavimui atšaukti kai kuriuos ministrus taip pat nereikėtų pritari, nors, tiesa, jis neslėpė, kad tam tikrų klaidų mato. E. Gentvilas pabrėžė, kad nepasitikėjimas valstybių valdžia iš dalies yra pasaulinė tendencija. 

Jis kritikavo tai, kaip protestuotojai pareiškė savo norus - anot politiko, šie buvo išrėkti.

LRT laidoje „Savaitė" paklaustas, ar ryšis nekalbėti apie Partnerystės įstatymą, Stambulo konvenciją, E. Gentvilas atsakė: „Manau, kad nesiryšime. Reikalavimai buvo išrėkti ar peticijų visokių pavidalu išsakyti Šeimų maršo dalyvių, pavyzdžiui, rugsėjo 10-osios mitinge. Aš įsiklausau, suprantu, bet lygiai taip pat rugsėjo 9 dieną prie prezidentūros vyko liberalaus jaunimo mitingas. Tai kurių man klausyti?".

Liberalų frakcijos seniūnas taip pat įvertino rugpjūčio 10-ąją įvykusias riaušes, kurių metu buvo mėginama apsiausti Seimą 

„Gatvėje susirinko mitinguotojai, pareikalavo nuimti Raskevičių, visaip jį iškeikę, prigąsdinę Seimo narius, kad jų vaikai bus gaudomi, ir mes turime paklusti. Atleiskite, bet esame parlamentinė demokratija, o ne fašizmas, kuris formuojasi gatvėse ir tarpuvartėse", - kalbėjo E. Gentvilas.

Naujesnė Senesni