Du Lenkijos regionai atšaukė „zonos be LGBT" statusą ir tapo „tolerancijos nešėjais"

Dviejuose Lenkijos regioninėse tarybose pirmadienį priimtas sprendimas atšaukti provincijoms suteiktą „zonų be LGBT“ statusą, pranešė Lenkijos valstybinė naujienų agentūra PAP. Taip politikai nusprendė po to, kai Europos Sąjunga (ES) pagrasino nutraukti finansavimą.

gettyimages.com nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Daugelis Lenkijos vietos valdžios institucijų 2019 metais pasiskelbė esančios laisvos nuo „LGBT ideologijos“. Katalikiškoje šalyje tarp liberalų politikų ir religinių konservatorių kilo kova LGBTQ+ teisių srityje. Lenkijos valdantieji tai laiko grėsme tradicinėms vertybėms.

Vis tik ES spaudimas Lenkiją verčia persigalvoti. Europos Komisija (EK) pradėjo teisės pažeidimo procedūrą dėl nesilaikomų ES standartų. Tai gali grėsti šaliai finansinėmis nuobaudomis.

Pietryčių Podkarpackie ir Lubelskie provincijų, kurios buvo tarp maždaug 100 savivaldybių ir provincijų, paskelbusių „laisvos nuo LGBT ideologijos“ deklaraciją, tarybos nariai pirmadienį balsavo už šio statuso panaikinimą. 

Be kita ko, Podkarpackie mieste buvo priimta nauja rezoliucija pavadinimu „Podkarpackie kaip nusistovėjusios tolerancijos regionas“, o Lubelskie tarybos nariai priėmė pasiūlymą „dėl pagrindinių teisių ir laisvių apsaugos“.

„Mes matome ypatingą poreikį apsaugoti mokyklas ir šeimas ir kiekvieno žmogaus teisę apsispręsti“,-pastarąjį dokumentą citavo PAP.

„Kartu remiame tėvų teisę auginti savo vaikus pagal savo įsitikinimus“, - sakoma jame.

Rugsėjo pradžioje EK raštu kreipėsi į penkias Lenkijos regionines tarybas ir paragino jas atsisakyti deklaracijų

Naujesnė Senesni