Čečėnijos lyderis nerinko žodžių

Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas pasijuto užpultas. Kremliui ištikimą pietinį Rusijos regioną valdantis vyras ėmėsi aiškinti, kaip turėtų kalbėti JAV prezidentas Joe Bidenas, raginantis ginti LGBTQ+ teises.

Ramzanas Kadyrovas | Sasha Mordovets / Getty nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

„Mes visi turime ginti LGBTQI asmenų teises... Nesvarbu, ar tai būtų Čečėnija, ar Kamerūnas, ar bet kur kitur“, - kalbėjo J. Bidenas.

Čečėnija yra žinoma dėl seksualinių mažumų persekiojimo, įskaitant pagrobimus ir net vadinamuosius „garbės nužudymus“.

„Bidenas pasakė tokį absurdišką pareiškimą, galiu tik pakviesti jį į mūsų respubliką, kad jis savo akimis pamatytų, jog Čečėnijos respublikoje nėra gaidžių“, -  pasitelkdamas homofobišką ir žeminančią retoriką sakė R. Kadyrovas.

Tai nėra pirmas kartas, kai vyras visam pasauliui pareiškia, jog jo valdomoje valstybėje nėra jokių homoseksualių asmenų. Tuo metu Rusijos LGBTQ+ teisių gynimo organizacijos, padedančios Čečėnijos LGBTQ+ asmenims pabėgti iš represijomis garsėjančio regiono, kaltina R. Kadyrovą vykdant kryptingą politiką, nukreiptą prieš homoseksualius asmenis, bei skatinant neapykantą.

Žurnalistai yra išsiaiškinę, kad Čečėnijoje veikia ir kalinimo įstaigos, kuriose yra laikomi LGBTQ+ bendruomenės nariai.  

Čečėnijos lyderis, užuot ėmęsis spręsti žmogaus teisių problemas savoje šalyje, nusprendė pamokyti JAV, kokios politikos pastaroji turi laikytis. R. Kadyrovas šalį pavadino agresyvia ir „keliančia daug problemų". 

Šį mėnesį vyras pranešė laimėjęs rinkimus - bent iš skaičių, kuriuos jis pateikia, galima spręsti, kad šie jam problemų nekėlė. R. Kadyrovas gyrėsi surinkęs 99,7 proc. rinkėjų balsų. Tiesa, vakarų valstybės tokius rinkimus vadina apgaulingais ir atsisakė pripažinti R. Kadyrovo pergalę. Tiek jam, tiek jo bendrininkams JAV taiko sankcijas už įvairius žmogaus teisių pažeidimus. 

Naujesnė Senesni