Policijos generalinis komisaras nerimauja, kad ir nesuderinus leidimo gali įvykti „Kaunas Pride" eitynės

Generalinis policijos komisaras Renatas Požela antradienį pareiškė nerimaujantis, kad jeigu Kauno miesto savivaldybė ir „Kaunas Pride" organizatoriai nesuderins maršruto dėl kilusių teisinių ginčų, nepaisant to, eitynes esą planuojama vis tiek rengti. Tačiau kol policija nerimauja dėl galimai susirinksiančių mitinguotojų, žmogaus teisių aktyvistai reiškia susirūpinimą blogėjančia LGBTQ+ teisių padėtimi Lietuvoje. 

R. Požela ir „Pride" | Jarmo.net koliažas (policija.lrv.lt ir Nimesh/Unsplash nuotr.)

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Saugumo Kaune klausimą R. Požela aptarė pokalbio su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen metu. R. Požela teigė pristatęs grėsmes dėl rugsėjo 4-ąją planuojamų eitynių. Nors Kauno miesto savivaldybė, atsisakiusi suderinti eitynes su organizatoriais Laisvės alėjoje, teismą pralaimėjo, tačiau skųsti sprendimą dar gali. Jeigu Kauno valdininkai to imtųsi paskutinę akimirką prieš pasibaigiant terminui skųsti sprendimą, gali nutikti, jog rugsėjo 4-ąją sprendimas aukštesnės instancijos teisme dar nebūtų priimtas.

Tolerantiško jaunimo asociacijos vadovas Artūras Rudomanskis išplatino viešą laišką Kauno merui Visvaldui Matijošaičiui ragindamas susilaikyti nuo sprendimo apskundimo. 

„Kaunas Pride" viena iš organizatorių Viktorija Kolbešnikova anksčiau portalui delfi.lt teigė, kad jeigu leidimas su savivaldybe taip ir liks nesuderintas, gali būti pasirinktas kitoks mitingo variantas, tačiau jokiu būdu neplanuojama imtis nesankcionuotų veiksmų.

R. Požela teigė, kad Kaune rugsėjo 4-ąją patruliuos gausesnės policijos pajėgos, bus pasitelkti pareigūnai ir iš teritorinių policijos institucijų.

Jis aiškino, kad policija ruošiasi „įvairiems scenarijams".

Jarmo.net duomenimis, į eitynes susirinkti planuoja apie 3 tūkst. asmenų. Mitingu siekiama atkreipti dėmesį į vis dar nepakankamai užtikrinamas LGBTQ+ asmenų teises Lietuvoje, augančią neapykantą šiai visuomenės grupei. 
Naujesnė Senesni