Premjerė: negali būti geru žmogumi ir truputį nekęsti gėjų, žydų ar sirų

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad Lietuvoje kultūriniai ir vertybiniai karai kelia įtampą. Anot jos, nors valstybė žengia vakarietiška kryptimi, pasinaudojant šiais karais mėginama tai keisti. Šeštadienį vykusiame TS-LKD partijos posėdyje ji prabilo ir apie LGBTQ+ bendruomenę.

Premjerė Ingrida Šimonytė | Seimo kanceliarijos/J.Čiapaitės nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Šiais metais Seimo pavasario sesijoje buvo mėginama pateikti Partnerystės įstatymą, dėl ko kilo milžiniška pasipriešinimo banga. Homofobiškai nusiteikę asmenys teigė, kad jeigu bus priimtas įstatymas, numatantis tos pačios lyties žmonių poroms galimybę įteisinti savo santykius, bus „sugriautos šeimos vertybės". Neapykanta prieš LGBTQ+ asmenis liejasi viešojoje erdvėje, neretai matomi raginimai susidoroti. Jarmo.net yra aprašęs išpuolį gegužės 15-ąją, šeimų gynimo maršo dieną, prieš homoseksualių vyrų porą Šiaurės Lietuvoje.

Šiuo metu nacionalistai Lietuvą pasišovė „ginti" nuo pabėgėlių, kurie kerta Lietuvos sieną iš Baltarusijos pusės. Asmenys, kurie dalyvavo homofobiškuose mitinguose, dabar rado naują taikinį - žmones, bėgančius nuo karo ir skurdo. 

I. Šimonytė teigė, kad Lietuvoje neturėtų likti neapykantos kažkokioms žmonių grupėms.

„Jeigu mes leisime išsikeroti neapykantai savo širdyse, vėliau jau to nebesustabdysime. Negalima būti geru žmogumi, bet tik truputėlį nekęsti gėjų, žydų ar sirų“, – dėstė I. Šimonytė.
Naujesnė Senesni