JK diplomatinės tarnybos vadovas atsiprašė LGBTQ+ bendruomenės už istorinę klaidą

Jungtinės Karalystės (JK) Užsienio reikalų, Sandraugos ir plėtros ministerija (FCDO) atsiprašė už istorinį draudimą LGBTQ+ asmenims dirbti JK diplomatinėje tarnyboje. Šis draudimas buvo panaikintas tik 1991-aisiais metais.

Londonas | Asociatyvi Jamie Street/Unsplash


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Atsiprašydami už istorinį draudimą, FCDO atstovai pabrėžė, kad draudimas buvo įvestas nes manyta, kad LGBTQ+ asmenys yra labiau linkę būti šantažuojami nei heteroseksualūs jų kolegos, o tai esą kelia pavojų saugumui.

Dėl šio klaidingo požiūrio kai kurių žmonių karjera buvo sugriauta arba nutraukta dar neprasidėjusi.

FCDO pabrėžė, kad toks draudimas atėmė iš JK talentingus diplomatus, galėjusius ištikimai tarnauti salo šaliai.

„Noriu viešai atsiprašyti už šį draudimą ir pasekmes, kurias jis padarė mūsų LGBTQ+ darbuotojams arba artimiesiems tiek JK, tiek užsienyje", - laiške personalui teigė FCDO sekretoriaus pavaduotojas ir diplomatinės tarnybos vadovas seras Philipas Bartonas.

Jis pabrėžė, kad per 30 metų nuo draudimo panaikinimo FCDO įvykę pokyčiai lėmė pažangą, kuri sustiprino organizaciją ir įtraukė LGBTQ+ asmenis.

„Dėkoju visiems mūsų buvusiems ir esamiems darbuotojams, kurie padėjo užtikrinti pokyčius diplomatinėje tarnyboje, jie profesionalai, atsidavę savo šaliai", - pažymėjo P. Bartonas.

Parengta pagal gov.uk

Naujesnė Senesni