Šiaurės Lietuvoje: piktas vyras vykstant šeimų gynimo maršui nusprendė pamokyti homoseksualią porą

Šiaurės Lietuvoje gyvenanti homoseksualių vyrų pora sulaukė kaimyno akibrokšto - šis garsiai leido LGBTQ+ bendruomenę užgauliojančią muziką, grasino bei sugadino automobilį. Be to, homofobišką išpuolį patyręs Martynas (vardas pakeistas, redakcijai žinomas) pasakojo, kad galimai kaimynas sužalojo jų šuniuką, nes žadėjo tą padaryti, o vėliau gyvūnas grįžo suluošintas.

Piktas kaimynas nusprendė pamokyti porą | Asociatyvi Engin Akyurt/Unsplash nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Siekiant apsaugoti nuo nusikaltimo nukentėjusius asmenis, straipsnyje nėra minima konkreti incidento vieta bei pašnekovo duomenys.

Sutapimas - išpuolis įvyko tą dieną,  kai homofobiškai nusiteikę asmenys Vilniuje, Vingio parke susirinko į pirmąjį protestą, kurį pavadino „Didžiuoju šeimų gynimo maršu".

Jarmo.net duomenimis, gegužės 15-osios naktį viename Šiaurės Lietuvoje esančių kaimų tarp kaimynų įvyko konfliktas. Greta gyvenantys asmenys susikivirčijo dėl triukšmo. Martynas pasakojo, kad jo vyras nuėjo prie šalia esančio namo ir paprašė kaimynų pritildyti muziką, nes buvo ramybės metas.

„Viena iš vakarėlyje dalyvavusių moterų pradėjo rėkti, kad jai „py*erai" neaiškins. Iškart pradėjo nepagarbiai kalbėti. Manau, kad tą agresiją galėjo lemti ir alkoholis. Naktį miegojau vos 2 valandas, o 6 valandą ryte vėl garsiai suskambo muzika", - pasakojo jis.

Pašnekovas pasakojo pradėjęs įvykį filmuoti bei išgirdęs iš vieno vakarėlio dalyvio įžeidinėjimus, susijusius su homoseksualumu.

Asociatyvi policija.lrv.lt nuotr.

„Nė vieno žodžio neatsakiau, stengiausi į konfliktą nesivelti. Parėjęs namo po 10-ties minučių išgirdau stiprų garsą, lyg kažkas dužtų. Išėjęs į lauką pamačiau, kad į mūsų automobilį buvo sudaužytas butelis, matėsi įlenkimas. Atvyko policija, bet kaimynai pasislėpė, pareigūnų neįsileido", - dėstė Martynas. 

Nors po pareigūnų apsilankymo kaimynai kiek aprimo, vidurdienį ramybė baigėsi. „Išgirdome klyksmą, kad „tiems pe*ikams dabar bus". Name gyvenantis vyras išbėgo į lauką, pradėjo leisti muziką „Kas nešokinės", taip pat - apie du gaidelius. Aiškiai matėsi homofobiški motyvai", - kalbėjo pašnekovas.

Muzika skambėjo mažiausiai valandą. „Be to, jis pagrasino, kad sužalos mūsų šunį, kadangi šis lojo prie tvoros. Maždaug po 20-ties minučių jam buvo sužalota koja, sunkiai paėjo. Nuvykę pas veterinarą sužinojome, kad šuo patyrė kojos traumą, bet lūžio išvengti pavyko", - sakė jis.

Pačio įvykio, kaip šuo buvo sužalotas, vyras nematė.

Martynas negailėjo pastabų ir policijos pareigūnams. Pora kreipėsi į policiją, tačiau, anot pašnekovo, pareigūnai neįžvelgia sunkinančios aplinkybės - jog nusikaltimas padarytas siekiant išreikšti neapykantą LGBTQ+ asmenų grupei. 

Kaip jarmo.net sužinojo Šiaulių apskrities vyriausiame policijos komisariate (VPK), įvykis vis dar narpliojamas, dėl kai kurių nusižengimų jau skirtos nuobaudos.

„Vyras, apie kurį kalbate, t.y. kaimynas, buvo nubaustas administracine tvarka už viešosios tvarkos trikdymą, nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą ir tyčinį turto sugadinimą. Dėl šuns sužalojimo tyrimas dar nebaigtas. Vyrui skirta 25 eurų bauda (t.y administracinis nurodymas, kai skiriama pusė numatytos baudos). Taip pat jis atlygino žalą už sugadintą kito asmens automobilį", - informavo Šiaulių apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vedėjas Artūras Šliavas.
Naujesnė Senesni