Seimo narė Kubilienė LGBTQ+ teises palaikantiems rinkėjams pareiškė, kad jie neturi šeimos, bet sulaukė išmintingo atsako

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos Seime atstovė Asta Kubilienė, prieš balsavimą dėl partnerystės įstatymo sulaukusi dalies rinkėjų laiškų, raginusių palaikyti šį LGBTQ+ lygiateisiškumui svarbų teisės aktą, elektroniniu paštu intensyviai bendravo su laiškus jai atsiuntusiais žmonėmis. Tiesa, prieš partnerystės įstatymo pateikimą balsavusi parlamentarė nusprendė daugeliui laiškų siuntėjų, raginusių balsuoti už, atgal išsiuntinėti vienodus atsakymus su užgauliojimo prieskoniu - žmonės laiškuose pavadinti neturintys šeimos ir pasiklydę. 

Prieš partnerystės įstatymą balsavusi A. Kubilienė įsivėlė į susirašinėjimus su LGBTQ+ lygiateisiškumą palaikančiais rinkėjais | Jarmo.net koliažas (Unsplash ir Seimo kanceliarijos/O. Posaškovos nuotr.)


jarmo.net

redakcija@jarmo.net


„Skaitant jūsų laišką, susidaro įspūdis, kad ne tik neturite informacijos, bet esate „pasiklydęs“ argumentų manipuliacijose. Kviečiu vadovautis MOKSLU (pvz.: anatomijos, biologijos, genetikos ir kt.). P.S. Kodėl, kaip taisyklė, panašius prašymus siunčia neturintys Šeimos? (kalba netaisyta, - jarmo.net)", - atsakydama į partnerystės įstatymą palaikiusių rinkėjų laiškus rašė A. Kubilienė.

Be to, Seimo narė aiškino, kad esą partnerystės įstatymas prieštarauja Konstitucijoje įtvirtintai nuostatai apie tai, kad santuoką gali sudaryti tik vyras ir moteris.

Portalas jarmo.net sulaukė mažiausiai 6 skaitytojų liudijimų ir laiškų, kuriuose matyti jų susirašinėjimas su A. Kubiliene. Parlamentarės atsakymai jiems - beveik identiški: vietomis skiriasi tik linksniai ir laiško formatavimas, bet turinys sutampa žodis žodin.

Štai tokius atsakymus rinkėjams, paraginusiems balsuoti už partnerystės įstatymo pateikimą, išsiuntinėjo A. Kubilienė | Momentinė ekrano kopija

 
Vienas iš A. Kubilienės atsakymą gavusių LGBTQ+ bendruomenės narių - Marius Samavičius. Vyras teigė, kad Seimo narės laiškas sukėlė nemažai apmąstymų.

„Mano reakcija į laiško turinį: iš pradžių apsidžiaugiau, nes politikai dažniausia neatrašo į tokio turinio laiškus. Neatrašo netgi liberaliomis save vadinančiomis partijomis, jų liberalumas dažniausia būna skirtas verslui, o mažumos lieka nematomos.

Mane papiktino politikės kvietimas vadovautis mokslu, kai tuo tarpu ji palaiko poziciją, kuri prieštarauja mokslui.

Taip pat keista ir net baugu, kai 2021 metais politiko mandatą turintis politikas LGBTQ+ žmogų vadina „pasiklydusiu” ir stokojančiais informacijos. Politikė šia tema atsiuntė vienodus atsakymus visiems, neįsigilinusi į siuntėjų turinį.

Ir, galiausia, mane šokiravo politikės užduotas klausimas. Jei supratau teisingai, politikė mano, kad LGBT+ bendruomenės žmonės neturi šeimos ar nėra jos dalimi. Turbūt mano šeima, tai yra tėvai rado mane Sorošo chemikalais apipurkštame kopūstų lauke", - ironizavo pašnekovas.

Jarmo.net kalbinta Karolina Rimkutė teigė irgi sulaukusi A. Kubilienės atsakymo, beveik sutampančio su tokiu, kurį gavo ir M. Samavičius.

Atsiųstose susirašinėjimo kopijose matyti, kad K. Rimkutė parlamentarei padėkojo už susidomėjimą jos išsilavinimu ir šeimine padėtimi. 

„Taip, esu baigusi magistrą, šiuo metu esu doktorantūroje. Visgi įdomu, kodėl jums atrodo, kad neturiu šeimos? Keistoka prielaida. <...> Gyvenu poroje. Neabejoju, kad esate skaičiusi LR Konstituciją ne vieną kartą. Nematau jai prieštaros nei savo laiško tekste, nei partnerystės įstatymo projekte. Juolab, teisiškai partnerystė jau buvo numatyta Civiliniame kodekse 2000 m. <...> Kaip žinote, Konstitucijos 30-ame straipsnyje apibrėžta santuoka tarp vyro ir moters. Tačiau šis projektas - ne santuokos, o partnerystės, tai smarkiai skiriasi", - dėmesį atkreipė K. Rimkutė.

Be kita ko, laiške Seimo narei mergina rašė, kad dar 2011 metais Konstitucinis Teismas konstatavo, kad pagal Konstituciją, yra saugomos bei ginamos ir kitokios nei santuokos pagrindu sudarytos šeimos, o 2019 metais Konstitucinis Teismas priėmė nutarimą, kuriame akcentavo, kad konstitucinė šeimos samprata yra neutrali lyties požiūriu.

21:25 val. Papildyta. Dovilė Dobrovolskaitė portalui jarmo.net pasakojo taip pat sulaukusi A. Kubilienės laiško. 

„Nieko daugiau iš tos partijos narių nesitikėjau, tik žinoma labai prajuokino, kad daugiau žmonių tokį patį atsakymą gavo. Suprantu, kad tingisi kiekvienam atsakinėti skirtingai, atsižvelgiant į tai, ką asmuo parašė", - dėstė ji. 
Naujesnė Senesni