Homoseksualaus sūnaus mama - po nesėkmės dėl partnerystės įstatymo: „Žvelgiant, kokia persvara nepaėjo, tai yra didžiulis laimėjimas"

Seimas neuždegė žalios šviesos antradienį pristatytam partnerystės įstatymo projektui - jo pateikimas buvo atmestas. Homoseksualaus sūnaus mama Jolanta Vaitiekūnienė trečiadienio rytą „Delfi" laidoje „Dienos tema" kalbėjo, kad reikėtų įžvelgti ir šviesiąją pusę - pritrūko vos 2 balsų, tad sąlygos šiam klausimui svarstyti ir įstatymą pateikti vėliau yra gana geros. 

Jolanta Vaitiekūnienė | Jarmo.net koliažas


jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Žurnalistės paklausta, kaip jaučiasi po to, kai įstatymo teikėjams nepavyko sulaukti palaikymo dėl LGBTQ+ bendruomenei tokio svarbaus klausimo, J. Vaitiekūnienė dėstė pernelyg daug vilčių į tai ir nedėjusi.

„Jaučiuosi normaliai, mes neturėjome didelių lūkesčių pirmiausia todėl, kad šis grūdas buvo sėjamas į toksišką dirvą ir kai per daug mėšlo, tai galėjo taip nutikti. Aš negaliu pasakyti, kad nepasisekė. Pristatymas - puikus, tobulas", - apie antradienį Seimo vadovės V. Čmilytės-Nielsen išsakytas mintis, kodėl Seimas turėtų svarstyti partnerystės įstatymą, kalbėjo J. Vaitiekūnienė. 

Ji atkreipė dėmesį, kad tam, jog įstatymas toliau būtų svarstomas Seimo komitetuose, pritrūko vos 2 balsų. 

Balsavimo rezultatai dėl pritarimo po partnerystės įstatymo pateikimo | Momentinė ekrano kopija


„Žvelgiant, kokia persvara nepaėjo, tai yra didžiulis laimėjimas. Mes turime įvertinti, kokios puikios sąlygos tolimesniam proceso vystymuisi. Nusiminti? Nemanau, kad reikia nusiminti. Man atrodo, kad LGBTQ+ bendruomenėje įvyko susitelkimas, tėvai pakilo nuo sofos, pamatė, kad ta neapykanta jau nebepakeliama, tai lavina, tėvai nebenori tylėti. Tai mūsų vaikai. Tai mano šalis, kurioje aš gimiau, kurioje gyvenu ir susituokiau. Mano santuokai 35 metai. Užauginau puikų sūnų, pilietį, gerą žmogų. Tai labai sunku. 

Baisiausia yra ne įstatymo buvimas ar nebuvimas, nors jis besąlygiškai reikalingas vienos ar skirtingų lyčių poroms, o klausimas, ką daryti su metų metus besitęsiančia neapykanta", -  laidoje dėstė J. Vaitiekūnienė.

Įstatymo teikėjai sako nesustosiantys, šis įstatymas grįš į Seimo rudens sesiją. Šiuo metu jis grąžintas tobulinti.


Įvykusio balsavimo rezultatus bei tai, kaip balsavo kiekvienas Seimo narys atskirai, galite pamatyti čia

Naujesnė Senesni