Ada Balčiūnaitė - apie galimą „šeimų gynėjų" smurtą Vilniuje prieš LGBTQ+ bendruomenę: „Ginsimės, jeigu reikės"

Viena iš šeštadienį vyksiančios LGBTQ+ palaikymo iniciatyvos organizatorių Ada Balčiūnaitė teigia, kad išlieka neaišku, kas LGBTQ+ aktyvistų organizuojamo protesto prieš homofobiją metu užtikrins LGBTQ+ asmenų saugumą Vilniuje, į kurį, kaip skelbia tą pačią dieną vyksiančios homofobiškos akcijos - šeimų gynimo maršo - organizatoriai, sugūžės nuo 5 iki 7 tūkst. priešiškai neheteroseksualių asmenų atžvilgiu nusiteikusių asmenų.

Ada Balčiūnaitė | Ernestos Smilingytės nuotr.



Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Jarmo.net jau rašė, kad šeštadienį visoje Lietuvoje į gatves išriedės LGBTQ+ atributika papuošti dviračiai, o 19 valandą Vilniuje prie Baltojo tilto susirinks LGBTQ+ bendruomenės palaikytojai. Tai antiprotestas prieš šeimų gynimo maršą - akciją, kurios metu jos dalyviai planuoja išreikšti nepasitenkinimą dėl iš dalies LGBTQ+ lygiateisiškumą garantuojančio partnerystės įstatymo.

Paklausta, ar šios iniciatyvos metu vaivorykšte paženklinti dviratininkai pasirodys Vingio parke, kuriame tuo metu vyks prieš LGBTQ+ bendruomenę nukreiptas šeimų gynimo maršas, A. Balčiūnaitė sakė, kad taip elgtis tikrai neketinama.

„Neplanuojame dėl savo pačių saugumo", - kalbėjo iniciatyvos viena organizatorių.

Ji pripažino, kad šeimos gynimo maršo dalyviai gali būti nusiteikę agresyviai. Tą patvirtina ir kai kurių marše dalyvauti planuojančių asmenų retorika, pasisakymai apie Seimo „nušlavimą", parlamentarų vaikų susiradimą.

A. Balčiūnaitė sakė, kad prie Baltojo tilto susirinksiantys LGBTQ+ asmenys gali būti saugomi policijos, tiesa, šis klausimas dar tik derinamas ir kol kas išlieka neaišku, ar pareigūnai budės šio mitingo metu.

Policija | Jono Kriaučiūno/jarmo.net nuotr.


„Privačios apsaugos neturėsime. Ir patys save saugosime, ginsimės, jeigu reikės", - dėstė mergina.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos atstovai sako, kad šeimų gynimo maršo metu bus sustiprintos policijos pajėgos, po Vilniaus miesto savivaldybė skelbia, kad tą pačią dieną Vilniuje planuojama rengti net kelis antiprotestus.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskaja patvirtino, kad policija taip pat akyliau stebės, ar laikomasi epidemiologinių taisyklių.

Šeimų gynėjai gali būti nusiteikę agresyviai | Momentinė ekrano kopija iš vidinio maršo organizatorių susirašinėjimo


Naujesnė Senesni