D. Šakalienė pasipiktino: jeigu homofobiškas pasisakymas apie „pideralizaciją" etiškas, kodėl pavadinti kitus žmones neišsilavinusiais neetiška?

Trečiadienį Seimo Etikos ir procedūrų komisija svarstė Švietimo ir mokslo komiteto pirmininko Artūro Žukausko pasisakymą jo vadovaujamo komiteto posėdyje, kuriame buvo svarstomi lytinio ugdymo klausimai. A. Žukauskas buvo kaltinamas tuo, jog kai kuriuos žmones pavadino neišsilavinusiais. Buvo siūloma jį pripažinti pažeidusiu etiką.  

Seimo narė D. Šakalienė (kairėje) dėstė, kad A. Žukausko (viršuje) pasisakymai buvo daug švelnesni nei V. Valkiūno (apačioje) | Seimo kanceliarijos/O. Poškovos ir facebook.com nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Seimo etikos ir procedūrų komiteto narė Dovilė Šakalienė dėstė, kad Seimo Etikos ir procedūrų komisija šiais metais svarstė ir homofobiškai pasisakiusio Seimo nario Valdemaro Valkiūno pasisakymus, kai šis homoseksualius asmenis pavadino žodžiu, kildinamu nuo termino „pideralai".

Parlamentarė piktinosi, jog tąkart Komisija nutarė, jog V. Valkiūnas nepažeidė etikos, o štai trečiadienį daug švelniau pasisakiusį A. Žukauską buvo siūloma pripažinti pažeidusiu etiką.

„Gal mes ir suklydome priimdami tokį rekomendacinį sprendimą", - sakė Seimo narys Andrius Bagdonas, tačiau pabrėžė, kad negalima žeminti kitų žmonių vien dėl to, jog jie neišsilavinę ar turi kitokią nuomonę.

Etikos ir procedūrų komisijos nariai nutarė, kad menkinantys bet kurią visuomenės grupę pasisakymai yra nesuderinami su valstybės politikų etikos kodekso principu, tačiau išvadoje nepripažino, jog A. Žukauskas pažeidė etiką.
Naujesnė Senesni